μιλατοςΟ πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου κ. Γιώργος Μανουσάκης συνεχίζει για 19η ημέρα την απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο δικαστικός μαραθώνιος των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται για τη σύσταση Δήμου Βραχασίου.
 
Αύριο (22.11) δικάζονται στο ονομελές πρωτοδικείο Νεαπόλεως, οι τέσσερις κάτοικοι της Μιλάτου για συγκέντρωση που έγινε το Μάρτη του 2003.
 
Κατηγορούμενοι είναι ο απεργός πείνας Γιώργος Μανουσάκης, η 67χρονη μητέρα του Ανδρονίκη Μανουσάκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Μιλάτου Γιώργος Σφυράκης καθώς και ο κάτοικος Μιλάτου Γιώργος Χουρδάκης.
 

Ανακοίνωση του «Λάσιον Κοινόν» για το Βραχάσι

«Η Κίνηση Πολιτών Λασιθίου «Λάσιον Κοινόν», ως μείζων αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου, εκφράζει την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση της, στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Γιώργου Μανουσάκη, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία είνας από τις 3/11 έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, να υλοποιήσουν άμεσα την προεκλογική και προγραμματική δέσμευση της ΝΔ και να δημιουργήσουν το Δήμο Βραχασίου.

Είνι δυστυχώς ανησυχητικό ότι σε 20 μήνες κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα πως και πότε θα λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές στο νομό Λασιθίου. Οι συνεχείς αόριστες υποσχέσεις και αναβολές το μόνο που έχου καταφέρει είναι να επιτείνουν την έκταση του προβλήματος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, απόλυτα δικαιολογημένη μπορεί να θεωρηθεί η αγανάκτηση των κάτοικων της περιοχής που πίστεψαν και στήριξαν εκλογικά τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ.

Καλούμε τους θεσμικούς και συλλογικούς φορείς του νομού Λασιθίου και της Κρήτης, να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα του Γιώργου Μανουσάκη και των κατοίκων του Βραχασίου, της Μιλάτου και του Σισίου και να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση για να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω δυσάρεστες εξείξεις».

ΛΑΣΙΟΝ ΚΟΙΝΟΝ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos