Από τη συνέντευξηΣυνέντευξη με αφορμή το επικείμενο πρώτο διεθνές τουρνουά γκολφ στην Ελλάδα, 1st Aegean Airlines ProAm, δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, (23/5), στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο.

Το πρώτο διεθνές τουρνουά γκολφ, θα διεξαχθεί 2 με 4 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του γκολφ Χερσονήσου.

Τη συνέντευξη παραχώρησαν οι Θεόδωρος Βασιλάκης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Aegean Airlines), Ανδρέας Μεταξάς (Διευθύνων Σύμβουλος Κρητικών Golf ), Kevin Feeney (Senior Tournament Director of PGAs Europe), Γιάννης Παράσχης (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Golf) και Γιώργος Δρακόπουλος (Διευθυντής Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Χαιρέτησε και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης:

Θεόδωρος ΒασιλάκηςΗ Aegean Airlines είναι o δημιουργός και μέγας χορηγός του «1st Aegean Airlines ProAm», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο γκολφ Χερσονήσου Κρήτης, μεταξύ 2-4 Ιουνίου. Το Τουρνουά συνδιοργανώνουν η εταιρία «Κρητικά Γκολφ Α.Ε.» και ο αθλητικός όμιλος «Γκολφ Κρήτης». Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται διεθνής αγώνας με την επίσημη υποτήριξη των Professional Golfers Associations-PGAs-Europe, του κορυφαίου, επίσημου φορέα του αθλήματος, αλλά και του PGA της Ελλάδος.
Η Aegean Airlines, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επιβεβαιώνει το δυναμικό της ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού, συμβάλλοντας εμπράκτως στην ενίσχυση των πλέον ποιοτικών μορφών του. Η αγορά του γκολφ αναγνωρίζεται, ως μια εξαιρετική αγορά για τον τουρισμό, καθώς περιλαμβάνει 50 εκ. καταναλωτών, υψηλής εισοδηματικής στάθμης και 32,000 γήπεδα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, προς το παρόν και παρά τις άιστες κλιματολογικές συνθήκες και τα μοναδικά φυσικά τοπία, υπάρχουν σήμερα μόλις 6 γήπεδα γκολφ: 5 γήπεδα γκολφ 18 οπών (στην Αττική, Χερσόνησο Κρήτης, Ρόδο, Πόρτο Καρρά Χαλκιδικής, και στην Κέρκυρα), και 1 γήπεδο γκολφ στην Ελούντα της Κρήτης 9 οπών, τη στιγμή που ο μεσογειακός ανταγωνισμός, αν και ξεκίνησε καθυστερημένα, αριθμεί αρκετές εκατοντάδες.
Προτεραιότητα του «1st Aegean Airlines ProAm» είναι η συμβολή του στη διάδοση του παγκοσμίως δημοφιλούς αθλήματος και στους Έλληνες φιλάθλους. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε ένα γήπεδο επαγγελματικής κατηγορίας, τύπου «Desert Course», το οποίο συνδυάζει εξίσου σύγχρονες υποδομές, διεθνείς προδιαγραφές και το μαγευτικό φυσικό τοπίο της Χερσονήσου. Ο αγώνας προβλέπεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων, αφού θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι επαγγελματίες αθλητές του παγκόσμιου γκολφ, προερχόμενοι από 13 διαφορετικά κράτη (Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ιρλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Σουηδία, Ελβετία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Τουρκία, Ισραήλ, και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν 51 ομάδες, καθεμιά από τις οποίες θα αποτελείται από έναν επαγγελματία (Pro) και τρεις ερασιτέχνες (Am). Οι διοργανωτές θα προσφέρουν στους επαγγελματίες παίκτες χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, καθώς και σημαντικά βραβεία στους ερασιτέχνες που θα διακριθούν.

Γ.Γ. της Περιφέρειας ΚρήτηςΤη διοργάνωση υποστηρίζουν χορηγικά οι εταιρείες Aegean Airlines, Navarino Resorts, Autohellas-Hertz, Maris Hotels, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Δ.Α.Α.), ΒΑΚΑΡ-SAAB, Coca-Cola Hellas, Ermenegildo Zegna και LG Electronics. Χορηγός επικοινωνίας είναι το κανάλι Supersport.

Ο Γενικός Γραμματέας στο χαιρετισό του αναφέρθηκε στις πιέσεις των οικολόγων κατά των γκολφ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις με επιχείρημα συμψηφισμού, αλλά ο πρόεδρος της Aegean, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ειδικού συνεδρίου το οποίο θα προσπαθήσει να καησυχάσει τις ανησυχίες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos