2η γιορτή βουνού, Καλό Χωριό
Καλό Χωριό, δεύτερη γιορτή βουνού

Από τις 10 το πρωί της Κυριακής, (24/7), ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, σας καλεί στο Καλό Χωριό για τη 2η γιορτή βουνού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

10:00 Π.Μ Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου  θα πραγματοποιήσει Φυσιολατρική Διαδρομή δύο ωρών με στόχο την ανάδειξη του  αρχαιολογικού χώρου του Βρώκαστρου. Η πεζοπορία  θα είναι κυκλική με αρχή και τέλος το αναρριχητικό πεδίο της ΠΕΖΑΣ .

Κατά την διαδρομή  θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου,  των κορυφών των Λασιθιώτικων βουνών καθώς και τους κάθετους βράχους της ΠΕΖΑΣ που είναι έτυμοι  να υποδεχτούν τους αναρριχητές.

10:00 Π.Μ  Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει κυκλικές διαδρομές ανά 45 λεπτά μέχρι της λήξη της γιορτής, με μήκος διαδρομής  2,5 χλμ. στη γύρω περιοχή της γιορτής,  με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το αναρριχητικό πεδίο της ΠΕΖΑΣ,  οι οποίες θα έχουν  ως σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ποδήλατο βουνού και τις χωμάτινες διαδρομές που τόσες συγκινήσεις και συναισθήματα μπορούν να προσφέρουν.

10:00 Π.Μ  Ο Αθλητικός Ορειβατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΑΛΩΣ Αγίου Νικολάου , η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης και ο ΕΟΣ Βιοκίνηση Αγίου Νικολάου θα προσφέρουν σε  μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να γνωρίσουν την αναρρίχηση,  στους βράχους του αναρριχητικού πεδίου της ΠΕΖΑΣ της Τοπικής Ενότητας Καλού Χωριού, καθώς και τον απαραίτητο αναρριχητικό  εξοπλισμό. Η αναρρίχηση θα γίνει στον βράχο ΤΑΛΩΣ όπου υπάρχουν έτοιμες 20 διαδρομές  δυσκολίας από 4b έως 8b+

14:00 Μ.Μ  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού μας περιμένει στην  παραλία του Αγίου Παντελεήμονα για ένα κέρασμα.

2η γιορτή βουνού, πεζοπορία

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου  θα πραγματοποιήσει φυσιολατρική Διαδρομή δύο ωρών με στόχο την ανάδειξη του  αρχαιολογικού χώρου του Βρώκαστρου , όπου βρίσκονται  τα ερείπια του ομώνυμου   Υστερομινωικού οικισμού  ο οποίος χρονολογείται περίπου στα 1200 π.χ  . Ο οικισμός του Βρόκαστρου ανήκει  στους δεκάδες οικισμούς της σκοτεινότερης περιόδου της Κρήτης, μετά την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού  που κτίστηκαν στις πλέον αφιλόξενες και δύσκολα προσβάσιμες κορυφές των Κρητικών βουνών.

Το Βρόκαστρο ανασκάφτηκε το 1912 και αποκαλύφτηκε πόλη με ισχυρό τείχος που σε μερικά σημεία υποστήριζε τα σπίτια, δρόμους και καλντερίμια. Η πόλη ήταν χωρισμένη σε δύο γειτονιές με διάσπαρτα κτίρια ενδιάμεσα τους, ενώ βρέθηκε κι ένα ιερό του 8ου πΧ αιώνα και τάφοι.

Το Βρόκαστρο είχε σχέσεις με την Κεντρική Κρήτη και το Αιγαίο, λόγω της εγγύτητας του με την θάλασσα. Επίσης, πιστεύεται ότι κατοικήθηκε ως και τα Ελληνιστικά χρόνια, λόγω της αποκάλυψης οστράκων με μέλανα βαφή.

Η πεζοπορία  θα είναι κυκλική με αρχή και τέλος το αναρριχητικό πεδίο της ΠΕΖΑΣ . Θα ξεκινήσει στις 10.00π.μ και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου,  των κορυφών των Λασιθιώτικων βουνών καθώς και τους κάθετους βράχους της ΠΕΖΑΣ που είναι έτυμοι  να υποδεχτούν τους αναρριχητές.

η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos