η αφετηρία του αγώνα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου
η αφετηρία του αγώνα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Πέρα από κάθε προσδοκία, η επιτυχία του 2ου Ιστορικού Ράλι οχημάτων εποχής που έγινε από τη Παρασκευή 20 έως τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, σε όλη την επικράτεια του Μεραμπέλλου. Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από τη προηγούμενη φορά, τα προβλήματα ελάχιστα, όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ευχαριστημένοι.

Συμμετοχές είχαμε από όλη την Ελλάδα με την πλέον μακρινή να έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από Εύβοια, Αθήνα και φυσικά από όλη τη Κρήτη. Πήραν μέρος 65 οχήματα, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, από το 1936 έως το 1980, μικρότερου η πολύ μεγάλου κυβισμού.

από την ενδιάμεση στάση στη μονή Αρετίου
από την ενδιάμεση στάση στη μονή Αρετίου

Το απόγευμα της παρασκευής έγινε ο τεχνικός έλεγχος όλων των οχημάτων στο χώρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Οχημάτων Εποχής στα Λακώνια, όπου δημιουργήθηκε αδιαχώρητο λόγω του αριθμού των οχημάτων και της στενότητας του χωριού. Το ίδιο βράδυ οι συμμετέχοντες πήραν τη πρώτη γεύση της Κρητικής φιλοξενίας με δείπνο που παρατέθηκε στο Νικηθιανό.

Το πρωί του Σαββάτου, η έναρξη του αγώνα έγινε από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Τα οχήματα με 2 λεπτά διαφορά το ένα από το άλλο, ξεκίνησαν από το λιμάνι και ακολούθησαν τη διαδρομή, Ελούντα, Πλάκα, Βρουχάς, Λούμας, με ενδιάμεση στάση τη Μονή στο Αρέτι.  Εκεί οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να δουν το μοναστήρι και να ξεκουραστούν.

Το δεύτερο κομμάτι της διαδρομής, ξεκίνησε από το Αρέτι, πέρασε μέσα από Καρύδι, Φουρνή, Νικηθιανό για να τερματίσει ο αγώνας στη κεντρική πλατεία της Νεάπολης, όπου τα αυτοκίνητα γέμισαν τον χώρο, δίδοντας ένα διαφορετικό χρώμα στη πλατεία.

η πλατεία της Νεάπολης γέμισε οχήματα μιας άλλης εποχής
η πλατεία της Νεάπολης γέμισε οχήματα μιας άλλης εποχής

Η μέρα τελείωσε στις Λίμνες με γεύμα και τις απονομές των τροπαίων, αλλά και αναμνηστικών σε όσους συμμετείχαν.

Το πρωί της Δευτέρας, όλοι οι οδηγοί με τα παραδοσιακά οχήματα τους έφτασαν μέχρι τη Μίλατο όπου ξεναγήθηκαν και στο σπήλαιο.

Όλοι έφυγαν υπέρ – ευχαριστημένοι, για όσα είδαν, γεύτηκαν, έμαθαν, ιδιαίτερα γοητευμένοι από τη Κρητική φιλοξενία.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: