Συνεδρίαση

Δ.Σ ΤΕΔΚ Λασιθίου

Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου στη συνεδρίαση της, της Τρίτης (23/9).
Παρόντες τα μέλη, αλλά και όλοι οι Δήμαρχοι του νομού και ο πρόεδρος της κοινότητας Βραχασίου σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στις συνεδριάσεις.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης:

1.Εμμένουν και επιβεβαιώνουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ Λασιθίου του περασμένου Μαΐου , σύμφωνα με την οποία δε δεχόμαστε καμία παρέμβαση στα όρια των ΟΤΑ του Νομού μας όπως αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια.
2.Δε συμμετέχουμε ως ΤΕΔΚ Λασιθίου στο διάλογο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, επειδή αυτή όπως επιχειρείται δε λύνει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της Τοπικής Αυτ/σης. Επισημαίνουμε ότι η δήθεν μελέτη του ΙΤΑ δε βασίζεται στα σύγχρονα δεδομένα, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αναπτυξιακές απαιτήσεις της κοινωνία και της Τοπικής Αυτ/σης. Άλλωστε ούτε καν το μη παραδεκτό κριτήριο των Επαρχιών δε λαμβάνεται υπόψη στο Νομό μας.
3.Θεωρούμε ότι κυρίαρχο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης σήμερα είναι το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί καθώς και η οικονομική στήριξη της, με βάση τις αρμοδιότητες και το Σύνταγμα. Με τον αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό τρόπο που λειτουργεί σήμερα ουσιαστικά καταστρατηγείται η έννοια της Αυτοδιοίκησης.
4.Καλούμε το Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστεί για τη λύση των μεγάλων θεμάτων της Τοπικής Αυτ/σης.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: