Αντώνης Στρατάκης

Νομάρχης Λασιθίου

Η νέα χρονιά ανατέλλει μαζί και η ελπίδα να γίνουμε καλύτεροι ως ατομικές και συλλογικές οντότητες, δηλαδή, ως πρόσωπα και ως κοινωνία πολιτών.
Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, με τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και ατομικά προβλήματα σε έξαρση, για να πραγματωθεί η ελπίδα και το όνειρο μιας καλύτερης κοινωνίας χρειάζεται να γίνουμε περισσότερο ενεργοί ως πολίτες και ως άτομα.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να ενισχύσουμε την παρουσία μας, την αλληλεγγύη μας την ατομική και συλλογική μας δράση, γιατί μόνον μέσα από την εντονότερη παρέμβασή μας μπορούμε να εμπεδώσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, να διασφαλίσουμε τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την περιβαλλοντική ισορροπία, την απρόσκοπτη πρόσβαση στην παιδεία και τη γνώση.

Φίλες και Φίλοι

 
Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τη συλλογική μας προσπάθεια, έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε σημαντικά ζητήματα του νομού μας. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής μας προοπτικής, στη βάση της διατήρησης των ισόρροπων χαρακτηριστικών της, στο χωρικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.
 
Θεωρούμε πως η Αυτοδιοίκηση είναι ένας σημαντικός θεσμός, που συμπυκνώνει την έννοια της δημοκρατίας, με τρόπο περισσότερο ολοκληρωμένο, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται εγγύτερα προς τον πολίτη και υπόκεινται σε άμεσο έλεγχο. Με αυτήν την έννοια θα πρέπει να διεκδικήσουμε την ενίσχυση και των δύο βαθμίδων της, με αρμοδιότητες και οικονομικούς πόρους, για να καταστεί αποτελεσματικότερη η λειτουργία της.
 
Κλίνοντας, θα ήθελα να δεχθείτε τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Εύχομαι, επίσης, το 2008 να είναι χρονιά γόνιμη και δημιουργική. Η ολοκληρωμένη και εποικοδομητική παρουσία μας, ως άτομα και ως πολίτες, αποτελεί, άλλωστε, προϋπόθεση για την πραγμάτωση των επιθυμιών μας, κατ’ επέκταση, για την επίτευξη μιας αυθεντικότερης εμπειρίας και στάσης ζωής.

 

Χρόνια πολλά Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos