ΚινητοποιήσειςΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν πρόσφατα οι σπουδαστές των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Νομού Λασιθίου. Εκτός από τα κοινά προβλήματα με τους σπουδαστές των ΤΕΙ πανελλαδικά, στο Νομό μας αντιμετωπίζουν και άλλες ιδιαιτερότητες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που εξαγγέλθηκαν και ιδρύθηκαν οι σχολές.

Δηλαδή, όταν με καθυστέρηση αρκετών χρόνων ιδρύθηκαν και στο Νομό μας σχολές των ΤΕΙ, ο Νομός Λασιθίου αντιμετωπίστηκε και σε αυτό το θέμα σαν «φτωχός συγγενής».Και επειδή αυτή η διαπίστωση μπορεί να μην αρέσει και να παρερμηνευτεί από όποιους και στο Νομό μας φέρουν πολιτικές ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση , θα θέλαμε να είναι ξεκάθαρο ότι δεν αφορά το επίπεδο σπουδών και το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο είναι όχι μόνο αντάξιο της αποστολής του αλλά εκτός των άλλων και αξιοθαύμαστο που ανταποκρίνεται στα υψηλά καθήκοντά του κάτω από δυσμενέστερες συνθήκες σε σχέση με τα υπόλοιπα ΤΕΙ Κρήτης.

Οι κάτοικοι, οι φορείς και κυρίως οι Δήμοι του Νομού μας, ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται με το παραπάνω στις όποιες απαιτήσεις δημιουργήθηκαν για να συμπληρώσουν τα τεράστια κενά στις υλικοτεχνικές κυρίως υποδομές, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κρήτη που όλα δόθηκαν απλόχερα.

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, διότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos