Τουρκική αντιπροσωπεία με τον ΔήμαρχοΕπίσκεψη στον Δήμο Νεάπολης έκανε την Κυριακή (22/11) η Τουρκική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τον Νομό Λασιθίου και αποτελείται από Δημάρχους και προέδρους Αγροτικών Επιμελητηρίων της Τουρκίας.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Καστρινάκης καλωσόρισε τους επισκέπτες και είπε μεταξύ άλλων «Σας καλωσορίζουμε στη Νεάπολη και χαιρόμαστε που βρισκόμαστε πάλι μαζί. Στο πέρασμα του χρόνου, Έλληνες και τούρκοι, έχουμε πολλές φορές εμπλακεί σε περιπέτειες και υπάρχουν μελανές σελίδες στην ιστορία μας. Παρά ταύτα είμαστε γείτονες, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε φίλοι και καλοί γείτονες. Θέλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε σε καλύτερες σχέσεις και μια καλή και ειλικρινή φιλία μεταξύ μας. Πιστεύουμε ότι οι λαοί μεταξύ τους είναι αγαπημένοι και δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν. Αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει από τη σημερινή επίσκεψη, και πρέπει να συμβάλλουμε ώστε αυτό να το κατανοήσουν οι πολιτικές ηγεσίες μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση παίρνοντας πρωτοβουλίες για μια ουσιαστική και προγραμματισμένη συνεργασία.»

Η αντιπροσωπεία των επισκεπτών ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και δέχθηκε με εγκαρδιότητα τα δώρα που τους προσέφερε ο κ. Καστρινάκης. Τα δώρα ήταν μια βιντεοταινία για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της Σουμάδας, (τοπικό ποτό που βγαίνει από το αμύγδαλο), ένα μικρό οδηγό του Δήμου και ένα τρίπτυχο της αρχαίας Δρήρου μαζί με ένα μικρό μπουκάλι λάδι επίσης συμβολικό δώρο ειρήνης, ευλογίας και καλής φιλίας. Στους Δημάρχους της αποστολής ο Δήμαρχος Νεάπολης προσέφερε από ένα μετάλλιο της πόλης, όπου από τη μια πλευρά έχει: Χέρι δηλαδή συνεργασία και εργασία, Βιβλίο δηλαδή πνεύμα και γνώση, Περιστέρι δηλ. ειρήνη. Από την άλλη πλευρά έχει: Φύλλο δάφνης ή ελιάς δηλ. νίκη και επιτυχία, Σφαίρα δηλ. χρόνος και ιστορία, Γη και χώμα δηλ. καρποφορία και καλλιέργεια, εξήγησε ο κ. Δήμαρχος.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Μανόλης Τζώρτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καρυδιανάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεραμπέλλου Δημήτρης Μαστοράκης.

Στην συνέχεια ο Δήμος Παρέθεσε γεύμα στο Δημοτικό περίπτερο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos