plakiotakis09Συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής συνέλευσης Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας,, έγινε το βράδυ της Τετάρτης (15/9) στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, με κύριο θέμα την οργάνωση του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρόντος του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης που στηρίζει επίσημα το κόμμα, και βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη. Λίγο πριν τη συνεδρίαση, ο κ. Πλακιωτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος σε μια σειρά θέμα, παρουσία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Μιχάλη Σταυρακάκη.

Οι ερχόμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση είναι πάρα πολύ κρίσιμες, είπε ο κ. Πλακιωτάκης, διότι πραγματοποιούνται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το τόπο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πρόκληση, τον θεσμό της αιρετής περιφέρειας, όπου από τη μια πλευρά ανοίγονται νέες δυνατότητες για το νησί μας, ανάπτυξης και συνεργασίας και από την άλλη προκλήσεις,  που είμαστε υποχρεωμένοι μέσα στα νέα όρια του Καλλικράτη, να τις αντιμετωπίσουμε.

Και ο κύριος Πλακιωτάκης συμπλήρωση: οι συγκεκριμένες εκλογές, εκτός από τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, έχουν και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Και η Ν.Δ., είχε αναγγείλει ανάλογο εγχείρημα, αλλά δεν το προχώρησε λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Για τον τουρισμό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μας είπε ότι θα πρέπει να γίνει συνολική διαφήμιση και προβολή της Κρήτης, ως αναγνωρίσιμο όνομα και όχι αποσπασματικά ανά περιοχή όπως γίνεται σήμερα, για να προσθέσει: αυτή την ώρα, όλοι θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Διότι ένα λάθος,  είτε αποκλεισμός λιμανιών είναι αυτό, είτε κεντρικών ξενοδοχείων, αυτή η εικόνα, όπως των νεκρών της τράπεζας στην Αθήνα, μεταδίδεται άμεσα παγκοσμίως. Αυτές οι εικόνες μπορούν να δυναμιτίσουν άμεσα το κλίμα εμπιστοσύνης που όλοι, επιθυμούμε σε επίπεδο χώρας. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, θα παρουσιαστεί επίσημα ο συνδυασμός σε εκδήλωση που θα γίνει στο Ηράκλειο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos