σύλλογος εργαζομένων ΓΝΑΝΠραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15/5/2012 η προγραμματισμένη εκδήλωση για την “Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2012” στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και το περιφερειακό τμήμα Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκης, ο διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου κ. Μηλιός, ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του ΓΝΑΝ κ. Δολαψάκης, ο διευθυντής της διοικητής υπηρεσίας κ. Κοκολάκης, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κα Οικονομάκη και η τομεάρχης της νοσηλ. υπηρεσίας κα Τσιχλή.

Στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) Μιχ. Ροβίθης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Νοσηλευτικής στην περίθαλψη και στην κοινωνία  αναφέροντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την έλλειψη προσωπικού, με την υποαμοιβή των εργαζομένων και με την υποβάθμιση του ρόλου των νοσηλευτών. Τόνισε όμως ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες υπάρχουν περιθώρια και θέληση να γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση της νοσηλευτικής φροντίδας προς τους πολίτες. Τέλος μίλησε για τις κινήσεις, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τα κλινικά φροντιστήρια που διοργανώνει η ΕΝΕ με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της νοσηλευτικής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Γ. Μανουσάκης μίλησε για τη ζωή και την προσφορά της florence Nigthgale,  της βρετανίδας που θεωρείται η θεμελιώτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής, στην ημερομηνία γέννησης της οποίας (12 Μαϊου) έχει καθοριστεί η ετήσια διεθνής ημέρα των νοσηλευτών. Ακόμη αναφέρθηκε στο μήνυμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Νοσηλευτών που φέτος έχει καθορίσει ως θέμα της διεθνούς ημέρας το  «Κλείνοντας το χάσμα μεταξύ τεκμηρίωσης και δράσης».

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση των προσεχών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της ΕΝΕ που στις 30 Μαϊου θα διοργανώσει κλινικό φροντιστήριο στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με θέμα “έγκαιρη εκτίμηση ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση”.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos