Από τη συνεδρίασηΜέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (23/02), άλλη μια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης, αυτή τη φορά, μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας από την Αθήνα.
Ο Δήαρχος αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν εκεί, πως αρνήθηκε να τους δεχτεί ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και στη συνέχεια τι έγινε όταν συναντήθηκαν με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης είπε ότι απειλήθηκε μετά το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, από κάποιους όπως τους χαρακτήρισε κουκουλοφόρους.
Ένταση....Εκεί η κατάσταση ξέφυγε, όταν ένα πολίτης χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου για να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Το συμβούλιο παρΆ ολίγο να διαλυθεί.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, αποφασίστηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόεδρος ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, μαζί με μέλη του τοπικού συμβουλίου Μιλάτου και πολίτες, να συγκεντρωθούν στις 10:00 το πρωί στο δημαρχείο και όλοι μαζί να μεταβούν στη Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο όπου θα διαμαρτυρηθούν στον Γενικό Γραμματέα.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου κατΆ άρθρο θα γίνει την επόμενη Τρίτη, 28/2 και όπως αναμένεται να περάσει η τροπολογία για την ίδρυση της Κοινότητας Βραχασίου.

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: