Νομαρχακό Συμβούλιο ΛασιθίουΥπό τη προεδρία του Νίκου Πάγκαλου, συνεδρίασε τη Παρασκευή (23/2) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πριν τα θέματα της ημέρας, εκφράστκε η αγωνία μελών του Συμβουλίου από τη Σητεία, για το μέλλον της επένδυσης της Minoan Group στο Κάβο Σίδερο, αλλά και για τη μέχρι στιγμής αδιαφορία για την σύσταση φορέα ο οποίος θα ελέγχει όλο αυτό το μεγαλεπήβολο έργο.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγρίθηκαν μια σειρά αδειών παραγωγής, μια τροποποίηση στον προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το 2007, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άλλα.
Ο Αντινομάρχης Θεόδωρος Πατεράκης, πρότεινε τις αλλαγές στα σχολεία του νομού, όπου ευτυχώς αυτή τη φορά είχαμε αναβαθμίσεις δημοτικών, αντί για υποβαθμίσεις και καταργήσεις. Ακόμα εκφράστηκε το αίτημα του Δήμου Μακρύ Γιαλού για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στη περιοχή.

Στο σοβαρότερο θέμα της ημέρας δηλαδή στο πρόγραμμα έργων, μειοψήφησε η αντιπολίτευση εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της για τον τρόπο και το ποσοστό ολοκλήρωσης του, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Έτσι το πρόγραμμα έργων πέρασε με τις ψήφους των μελών της πλειοψηφίας.

Πάντως ειδικά οι νέοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, θα πρέπει να διαβάσουν και λίγο για τον ρόλο που έχουν κληθεί να παίξουν δότι ορισμένοι δεν έχουν καν μιλήσει από την ώρα που ορκίστηκαν.

Όσον αφορά, τις θέσεις του συνδυασμού Λασίθι στη Πλώρη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos