Καστρινάκης, Πανακομιχελάκης

Από τη συνεδρίαση

Την Παρασκευή (23.6) το μεσημέρι, συνεδρίασε στα γραφεία της στον Αγιο Νικόλαο, η ΤΕΔΚ Λασιθίου. Στα κυριότερα θέματα της συζήτησης ήταν η επαναδιατύπωση των προτάσεων για τα Διαδημοτικά Έργα, που εντάσσονται στο 45% και 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Καστρινάκης, πρότεινε τη μείωση των προϋπολογισμών, και μία εσωτερική ανακατανομή στο μέλλον, έτσι ώστε να μην μπλοκάρουν τα ήδη έργα.

 
Στο επόμενο θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε την προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΝΑΚ, για την επίβλεψη των δασικών έργων, αποφασίστηκε ομόφωνα να υπογραφεί σύμβαση για 2 χρόνια.
 
Αποφασίστηκε επίσης, η οικονομική ενίσχυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης από την ΤΕΔΚ, με το ποσό των 3.000 ευρώ, για κάθε μία από τις τρεις παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Νομό Λασιθίου, και συγκεκριμένα, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, στην Ιεράπετρα και στην Σητεία.
 
Το επόμενο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης αφορούσε το ΕΣΔΑΚ, και την δημιουργία 5 ΧΥΤΑ σε ολόκληρη την Κρήτη.
 
Τσικαλάκης, Χριστοφακάκης

Από τη συνεδρίαση

Στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι δη εκτελούνται τα έργα για το ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου, ενώ σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάει και ο ΧΥΤΑ στη Σητεία.

 
Ακόμα, αναφέρθηκε ότι για την περίπτωση του ΧΥΤΑ στην Ιεράπετρα, όπου το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο λόγω ου όγκου των απορριμμάτων, περιμένουν την χρηματοδότηση του έργου από εθνικούς πόρους.
 
Αναφέρθηκε ακόμα, ότι μια λύση στο γενικότερο πρόβλημα αυτό, είναι η δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στο Νομό Λασιθίου, έργο όμω που έχει μεγάλο κόστος διαχωρισμού αλλά και καύσης.
 
Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή των μελών στην Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) στη Νομαρχία. Τις θέσεις κατείχαν η κα. Κατερίνα Σχοινιωτάκη και ο κ. Οδυσσέας Σγουρός.
 
Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα της ΛΑΝΕ, με αφορμή την συνεδρίαση της εταιρείας.
 
γράφει η Ειρήνη Σουλαδάκη
Print Friendly, PDF & Email

Από manos