25 χρόνια αδελφοποίησης των δήμων Αγ Νικολάου και Αγ Δομετίου
οι δήμαρχοι Αγίου Δομετίου και Αγίου Νικολάου

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, αναμένεται να επισφραγίσουν την 25χρονη συνεργασία τους- το 2018- οι Δημοτικές Αρχές Αγίου Νικολάου Κρήτης και Αγίου Δομετίου Κύπρου, με στοχευμένες εκδηλώσεις

που θα πραγματοποιηθούν και στους δύο δήμους το ερχόμενο έτος.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός- ο οποίος κατέθεσε την παραπάνω πρόταση στην κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε στον  Δήμο Αγίου Δομετίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου (1η Απριλίου) όπου και παρευρέθηκε η Αγιονικολιώτικη αντιπροσωπεία -με την κίνηση μας αυτή, επιδιώκουμε να αποτιμήσουμε-όχι μόνο τα αποτελέσματα της αδελφοποίησης των δύο δήμων στα χρόνια που διέρευσαν, αλλά και συνολικά του θεσμού, σε Ευρωπαικό επίπεδο. Να διαπιστώσουμε, πρόσθεσε, εάν πράγματι η συνεργασία αυτή απέδωσε στα 25 χρόνια (1993) ή έμεινε “γράμμα κενό”, όπως έχουν μείνει τόσα άλλα σε σχέση με την πολιτική ενοποίησης της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το επόμενο χρονικό διάστημα υπηρεσιακοί παράγοντες του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου και της Επιτροπής Πολιστισμού Δήμου Αγίου Δομετίου, αναμένεται να συντάξουν ένα “οδικό χάρτη” για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους δύο δήμους.

Ήδη ο Δήμος Αγίου Νικολάου, επεξεργάζεται την πρόταση που είχε διατυπωθεί από το 2015, και αφορά στην ανέγερση γλυπτού με θέμα την “κατοχή στην Κύπρο” -έργο του Νίκου Σωτηριάδη- που θα υλοποιηθεί με την οικονομική ενίσχυση του δήμου, την μετονομασία της οδού Κύπρου σε οδό Κυπρίων Αγωνιστών, καθώς και την μετάβαση της δημοτικής χορωδίας, προκειμένου και οι ίδιοι οι πολίτες να ενισχύσουν με την παρουσία και την συμμετοχή τους τον θεσμό αυτό.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: