Γιάννης ΠεράκηςΈνταση, αποχωρήσεις και μία παραίτηση

Πολλές παράπλευρες απώλειες προκαλεί η επένδυση στον Κάβο Σίδερο της Minoan Group. Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/3) του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου, η ημερήσια διάταξη της οποίας είχε, απλά διαδικαστικά θέματα, έγινε γνωστό ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή υπό τον Αντινομάρχη Θεόδωρο Πατεράκη, είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει να στηρίξει την πλευρά του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή, μέσω του δικηγόρου του ιδρύματος, στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 9 Μαΐου.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Ιτάνου Γιάννης Περάκης, υπέβαλε την παραίτηση του θεωρώντας ότι ένα τέτοιας βαρύτητας θέμα, θα έπρεπε να είχε τεθεί προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και όχι στην Επιτροπή.
Και ακόμα ότι όντας ο ίδιος πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί. Και για έναν ακόμα λόγο, διότι ως Δήμαρχος Ιτάνου επί 8 χρόνια είχε χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα αφού το όλο έργο σχεδιάζεται στα διοικητικά όρια του δήμου.
Θεόδωρος Πατεράκης Επίσης, η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (του 2007), να μην συζητήσει αυτό το θέμα.

Το κλίμα μετά αυτές τις εξελίξεις εκτραχύνθηκε με αποτέλεσμα, ο Γιάννης Περάκης να υποβάλλει τη παραίτηση του στην οποία εμμένει και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση ο νομαρχιακός σύμβουλος Αντώνης Ανηψητάκης.
Από τη πλευρά του ο Αντινομάρχης Θοδωρής Πατεράκης, θεωρεί ότι καλώς έπραξε, μέσα στα πλαίσια των διατάξεων και των νόμων.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: