Γιάννης Πλακιωτάκης

3 χρόνια Ν.Δ.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση φίλων της Ν.Δ. και του Γιάννη Πλακιωτάκη στην εκδήλωση του για τα 3 χρόνια της κόμματος στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ακολουθεί η ομιλία:

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες απΆ όλο το Λασίθι!
Δε βρίσκω λόγια για να εκφράσω το θαυμασμό μου και την ευγνωμοσύνη μου, για τη μεγαλειώδη παρουσία σας σήμερα. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!

Θέλω ξεκινώντας αυτή την ομιλία να σας αποκαλύψω πως είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Για τη δική σας παρουσία, τη δική σας στήριξη και για τη δική μου ευθύνη να σας αντιπροσωπεύω. Θέλω να σας εξμολογηθώ πως σΆ αυτή την ίδια σκηνή βρέθηκα πριν από πολλά χρόνια. Ήμουν περίπου πέντε ετών όταν συμμετείχα σε παιδική θεατρική παράσταση που φιλοξενήθηκε σΆ αυτό το χώρο. Θυμάμαι τότε την αγωνία και την ένταση των στιγμών. Συναισθήματα που δεν αλλάζουν με το πέρασμα των ετών. Αγνία, ευθύνη, ένταση. Εδώ βρεθήκαμε και πάλι πριν από τρία χρόνια στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για να σας ζητήσω την εμπιστοσύνη σας. Και ήσασταν όλοι εδώ… συνεπείς με την ίδια δικιά μου αγωνία γιΆ αυτό το Νομό… το Νομό Λασιθίου.
Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε πλά μου και με στηρίζετε και που δίνετε ταυτόχρονα ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα: στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, η Ν.Δ. με τον Κώστα Καραμανλή μπροστάρη, θα είναι και πάλι Κυβέρνηση!
Και κάτι ακόμα για να μην ξεχνιόμαστε. Οι εποχές που η μεγάλη Δημοκατική Φιλελεύθερη παράταξη αυτού του τόπου, η Ν.Δ. και οι φίλοι της, ήταν μια σιωπηρή και αδικημένη μειοψηφία στο Νομό Λασιθίου έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κοιτάξτε γύρω σας και θα το καταλάβετε!

Σινέ Μινώα, πλήρες

3 χρόνια Ν.Δ.

Φίλες και φίλοι
Πέρασαν ήδη 3 χρόνια από την ημέρα που μία μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μας έδωσε την εντολή να προχωρήσουμε και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα μας νΆ αλλάξουμε το χθες και να δημιουργήσουμε το αύριο. Όλοι μας γνωρίζαμε πόσο δύσκολη θα ήταν αυτή η αλλαγή, η οποία όμως ουσιαστικά αποτελούσε μονόδρομο, εφόσον θέλουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.
ΣΆ αυτά τα 3 χρόνια έγιναν πραγματικά πολλά. Πρώτα απΆ όλα η οικονομία μας ανακάμπτει. Και δεν ανακάμπτει μέσα από λογιστικές αλχημείες ή μαγειρέματα αριθμών, ανακάμπτει πάνω στις σταθερές βάσεις μιας υγιούς και συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Μας κατηγόρησαν ότι η απογραφή που επιχειρήσαμε θα ζημίωνε τον τόπο και την οικονομία του. 3 χρόνια μετά τους αποδεικνύουμε ότι έκαναν λάθος.
Όλοι οι οικονομικοί δείκτες ανακάμπτουν. Η ανεργία μειώνεται συνεχώς. Οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται. Το τουριστικό προϊόν αυξάνεται. Η χώρα μας επιτέλους βγαίνει από το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο είχαμε υποχρεωθεί να παραμείνουμε λόγω των στρεβλών χειρισμών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μέρα με τη μέρα ο ρόλος μας μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια αναβαθμίζεται. Οι ευρωπαϊκοί εταίροι μας, μας εμπιστεύονται. Μεγάλες διακρατικές συμφωνίες επιτυγχάνονται. Όπως η τελευταία, για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου, Μπουρκάς – Αλεξανδρούπολη που αναβαθμίζει τον στρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.
Όλα αυτά έγιναν χωρίς να ξεχάσουμε ούτε στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις μας απέναντι στις πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Και το ΛΑΦΚΑ καταργήσαμε και τις συντάξεις του ΟΓΑ ενισχύσαμε και το επίδομα ανεργίας αυξήσαμε, και τους φορολογικούς συντελεστές μειώσαμε. Ταυτόχρονα δε βάλαμε το χέρι στην τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών για να κλείσουμε τις μαύρες τρύπες της κακοδιαχείρισης, όπως οι προκάτοχοί μας. Διότι προφανώς δεν ξεχνούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που βρίσκονται ανάμεσά μας την άγρια φορολόγηση με τα νομοσχέδια περί συνάφειας και τα σχετικά.
Την ίδια ώρα η Περιφέρεια ανατύσσεται. Είδαμε μαζί πριν από λίγο τα έργα που συντελούνται στο Λασίθι. Με παρόμοιους ρυθμούς μεγάλα έργα εκτελούνται σΆ όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας βαδίζει σταθερά σε δρόμους ανάπτυξης και προόδου. Σε όλους του τομείς η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δίνει το στίγμα της. Επιτέλους στη βαριά βομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό, υπάρχει εθνικό σχέδιο και δράση. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Στον αγροτικό τομέα πασχίζουμε να επουλώσουμε τις πληγές του παρελθόντος. Αλλά σΆ αυτό θα αναφερθούμε περισσότερο στη συνέχεια, όταν θα μιλήσουμε για το Νομό μας.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί με καθημερινές παρεμβάσεις να αναβαθμίσει την υγεία, την παιδεία και να βελτιώσει τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις.
Είναι φυσικό οι μεταρρυθμίσεις αυτές να επιφέρουν και αντιδράσεις. Κάποιες συντεχνίες θεωρούν ότι τα δικαιώματα τους θίγονται και ίσως να είναι και έτσι, και υποβοηθούμενες από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της Αντιπολίτευσης προσπαθούν να εμποδίσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες γίνονται επΆ ωφελεία του ευρύτερου κοιννικού συνόλου.
Θα αναφερθώ σΆ ένα πολύ μικρό παράδειγμα χωρίς να σας κουράσω εμβαθύνοντας σε λεπτομέρειες. Πάρτε για παράδειγμα το νόμο – πλαίσιο για την παιδεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της παιδείας. Όλοι επιζητούμε αλλαγές, όλοι ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας.
Το προηγούμενο νομικό πλαίσιο για την παιδεία ισχύει από το 1982. Ψηφίστηκε δηλαδή πριν από 25 χρόνια. Δεν είναι αυτονόητο ότι τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει; Δεν είναι αυτονόητο ότι με τα υλικά του χθες δε μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο; Δεν αποτελεί απαραίτητη ανάγκη για τους ίδιους τους νέους να χαράζουν νέες πορείες μέσα από την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος; Η Ν.Δ. τολμά! Αποφασίζουμε την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Ακολουθούμε τις ίδιες τις επιταγές της Ευρώπης. Δημιουργούμε εκ νέου, εκείνα που σε προηγμένα κράτη ήδη θεωρούνται αυτονόητα.
Την ίδια ώρα πολιτικοί αντίπαλοι μας διαμαρτύρονται ότι η παιδεία θα περάσει στα χέρια ιδιωτών και θα γίνει υπόθεση των πλουσίων. Μα καλά σε άλλη εποχή ζουν; Δεν βλέπουν ότι οι ιδιωτικές σχολές που ενίοτε εκπροσωπούν και Πανεπιστήμια του εξωτερικού ξεφυτρώνουν σας τα μανιτάρια δίπλα μας; Ή μήπως δε γνωρίζουν ότι οι πλούσιοι ή έστω όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν περιμένουν την ίδρυση των μη κρατικών Πανεπιστημίων αλλά στέλνουν τα παιδιά τους στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται τόσο έντονα στην πρόθεσή μας να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό όριο ως την αποφοίτηση, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι αιώνιοι φοιτητές;
Και αλήθεια φίλες και φίλοι ποιος από εμάς δεν έχει αγανακτήσει βλέποντας κουκουλοφόρους αναρχικούς και κάθε λογής κακοποιά στοιχεία να παρισφρύουν στο πανεπιστημιακό άσυλο και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία συμπολιτών μας; Σε όλα αυτά η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται αλληλέγγυα στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ υπαναχωρούν συνεχώς ψάχνοντας να βρουν τις κομματικές τους ισορροπίες ενώ η Αριστερά δέσμια των αγκυλώσεων του παρελθόντος αρνείται να συμπορευθεί στο δρόμο του μέλλοντος. Η μεταρρυθμιστική στρατηγική που θα εξασφαλίσει στην χώρα μας τη δυνατότητα ενός ποιοτικού και δημιουργικού ανοίγματος στον 21ο αιώνα είναι λαϊκή επιταγή. Ο Πρωθυπουργός μας ο Κώστας ο Καραμανλής έδειξε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το δρόμο και εμείς θα τον ακολουθήσουμε!

Φίλες και φίλοι
Για το έργο μας στο Νομό Λασιθίου προτίμησα να αναφερθώ στο βίντεο που ήδη παρακολουθήσατε. Πέαν όλων όσων είδατε πολλά ακόμη μικρά και μεγάλα έργα εκτελούνται στο Νομό μας. Η αλήθεια είναι εμφανής. Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας.
Παρόλα αυτά εγώ θα ξεκινήσω με εκείνο που εσείς οι ίδιοι μου επισημαίνεται. Δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για το έργο μας. Δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε και αυτό είναι ένα θέμα. Ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι η συνεχής και συστηματική αναφορά, ο διάλογος και η αποκάλυψη της αλήθειας. ΓιΆ αυτό σας καλώ όλους εσάς πρώτους να γίνεται οι καθημερινοί πρεσβευτές και αγγελιοφόροι του κυβερνητικού έργου, έτσι ώστε να σταματήσουν τα κατευθυνόμενα πράσινα παπαγαλάκια να παραποιούν την αλήθεια εξυπηρετώντας τις κομματικές τους σκοπιμότητες.
Είναι πανθομολογούμενο ότι ο Νομός Λασιθίου αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια αναπτυξιακά προβλήματα. Στην προσπάθειά μας να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα δεν περισσεύει κανείς. Απαιτείται συστράτευση και συγκέντρωση όλων των δυνάμεων για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτή ήταν η πάγια θέση μου από την πρώτη στιγμή που κλήθηκα να υπηρετήσω το Νομό μας από τη θέση του Κυβερνητικού Βυλευτή. Κάποιοι ίσως να εξέλαβαν τη μετριοπάθεια και τη συναίνεση ως δείγμα αδυναμίας. Πήραν ήδη τις απαντήσεις τους και θα τις λάβουν με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο στη συνέχεια.
Δυστυχώς για το Νομό μας κάποιοι αμετανόητοι εραστές της εξουσίας πάσχουν από επιλεκτική πολιτική αμνησία. Αυτοί που διαχειρίστηκαν για χρόνια τις τύχες μας, οι νεκροθάφτες της ανάπτυξης αυτού του τόπου μεταμορφώθηκαν τώρα σε τιμητές και εγείρουν ερωτήματα επί παντός επιστητού. Τους προκαλώ να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να κάνουν την ερώτηση στον εαυτό τους για το μέγεθος των πολιτικών ευθυνών που φέρουν, για τις ευκαιρίες και τα χρόνια που χάθηκαν.

Εάν υπήρχε βραβείο πολιτικής θρασύτητας κάποιοι αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι θα το δικαιούταν. Είναι αυτοί που άφησαν το Νομό Λασιθίου χωρίς σύγχρονο Βόρειο Οδικό ¶ξονα και τώρα μας ρωτάνε γιατί υπάρχουν μερικοί μήνες καθυστέρηση. Είναι αυτοί που έθαψαν τη Λιμνοδεξαμενή της Ζου και τώρα μας ρωτάνε γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμη. Είναι αυτοί που θεωρούν πως ότι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Νομό Λασιθίου είναι έργο δικό τους, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, οι εργατικές κατοκίες και πολλά ακόμη.
Εάν νομίζουν ότι είναι εξυπνότεροι από εμάς και μπορούν να μας εξαπατήσουν είναι γελασμένοι! 20 ολόκληρα χρόνια κυβερνούσατε κύριοι, αφήστε πλέον το παραμύθι ότι δεν προλάβατε, γιατί ακόμα και έτσι να είναι αν μη τι άλλο ομολογείται ότι είστε αναποτελεσματικοί.
Αφήστε λοιπόν εμάς που τα καταφέρνουμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Που κάθε μας υπόσχεση καθημερινά γίνεται έργο… Έχουν το θράσος και διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της καταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων. Την ίδια ώρα που είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού τυ προβλήματος. Γιατί εάν υπήρχε ελαιοκομικό μητρώο δε θα υπήρχε πλέον πρόβλημα. Τους ρωτώ λοιπόν. Ποιανού ευθύνη είναι ότι τα χρήματα για το ελαιοκομικό μητρώο δεν έπιασαν τόπο και κατέληξαν όπως και αυτά του κτηματολογίου στις τσέπες ημετέρων; Οι απαντήσεις έρχονται ως αυτονόηη συνέχεια… Μα εμένα προσωπικά με πονάει για το ποιοι είναι εκείνοι που «πληρώνουν» τα λάθη και τις παραλείψεις του χθες.
Τέτοιου είδους ερωτήματα θα μπορούσαν να σχηματίσουν ένα πολύ μακρύ κατάλογο. Δεν είναι πρόθεση μου να το πράξω. Θα συνεχίσω να πιστεύω και να πρεσβεύ ότι τόσο τα προβλήματα όσο και οι λύσεις τους δεν έχουν χρώμα. Όσο όμως κάποιοι θα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο θα με βρίσκουν απέναντί τους. Γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της.
Από τη θέση μου έχω την υποχρέωση αλλά και πάνω απΆ όλα τη βούληση να συνεργαστώ με τος πάντες και κυρίως με τους αιρετούς για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη στο Νομό μας. Είμαι ευτυχής που αυτή η πρόθεση συνεργασίας έχει γίνει εφικτή με την πλειοψηφία των ανθρώπων που συνεργάζομαι. Είμαι όμως υποχρεωμένος να καταγγείλω και τι εξαιρέσεις αυτών που προτάσσουν το κομματικό συμφέρον από το συμφέρον του τόπου εις βάρος των πολιτών που εκπροσωπούν. Και επειδή οι παρικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν σας καλώ να επαγρυπνείτε και να απομονώνονται τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Φίλες και φίλοι
Το Λασίθι έχει μπει δυναμικά στην τροχιά της ανάπτυξης και της προόδου. Διεκδικούμε με αξιώσεις το μερίδιο που μας ανήκει, κλείνουμε τα τραύματα του παρελθόντος όπως π.χ. το θέμα Βραχασίου. Η κυβερνητική βούληση είναι εμφανής και συγκεκριμενοποιείται με τις συνεχείς επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών και δη Υπουργών. Επισκέψεις ουσίας με συγκεκριμένο αντικείμενο και όχι κουστωδίες ημετέρων που πηγαινοέρχονταν με ελικόπτερα για να ασκήσουν πρωτίστως τις κομματικές τους υποχρεώσεις. Προκαλώ οποιοδήποτε σε συγκρίσεις γιΆ αυτό.
Θα συνεχίσω με κάτι που είναι κοινότυπο αλλά και πέρα για πέρα αληθινό. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κάναμε πολλά χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι από τους στόχους μας δεν επετεύχθησαν. Πόσο πιο γρήγορα άλλωστε να τρέξουμε ξεπερνώντας τον ίδιο το χρόνο; Προσπαθούμε όμως και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε εντονότερα για να λύσουμε όλο και περισσότερα προβλήματα και να βγάλουμε το Λασίθι από τη θέση του αρωγού της Κρήτης. ΣΆ αυτήν μας την προσπάθεια δε θα πετύχουμε αν δεν είσαστε δίπλα μας.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να μπορούσα να απευθυνθώ προσωπικά στον καθένα από εσάς και κοιτώντας σας στα μάτια να σας πω: «σΆ αυτά τα 3 χρόνια που πέρασαν αλλάξαμε πολλά από τα κακώς κείμενα στον τόπο μας. Όχι όμως όλα. Επανορθώσαμε πολλές αδικίες που το πράσινο κομματικό κράτος είχε δημιουργήσει. Όχι όμως όλες. Πιστέψτε με μία εικοσάχρονη πρακτική αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων όπως και αυτοί που την εκπροσωπούσαν δεν ξεριζώνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Πιστέψτε με, η 2η τετραετία διακυβέρνησης της Ν.Δ. θα μας δώσει τη δυνατότητα να το πετύχουμε. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς εξαιτίας όλων αυτών μπορεί να αισθάνεστε πικρία. Δώστε μας την απαιτούμενη πίστωση χρόνου και να είστε σίγουροι ότι όλα θα βελτιωθούν. Μην αφήσετε την εσωστρέφεια να τραυματίσει τη συνοχή και τη δυναμική μας».

Φίλες και φίλοι
Σε ότι με αφορά προσωπικά προσπάθησα και προσπαθώ ν υπηρετώ με συνέπεια τους στόχους της παράταξης αλλά και τα συμφέροντα των πολιτών του Νομού μας. Πιστεύω, γιατί εσείς με ωθείτε σΆ αυτήν την πίστη, ότι μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα ήταν θετικά και μόνο θετικά. Και γιΆ αυτό θα συνεχίσω πιστός στις δεσμεύσεις μου. Η Ν.Δ. θα είναι η εόμενη Κυβέρνηση και ο Κώστας ο Καραμανλής ο επόμενος Πρωθυπουργός. Και εγώ από το δικό μου μετερίζι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια γιΆ αυτό τον τόπο. Τον τόπο μου. Τον τόπο μας.
Αποδεικνύουμε μέρα με τη μέρα ότι είμαστε Κυβέρνηση των έργων και όχι των λόγων. Σας ευχαριστώ ια την αγάπη που μου δείχνετε η οποία με γεμίζει δύναμη. Σας ευχαριστώ για όσα μου επισημαίνετε, όσα μου προτείνεται. Επέλεξα να σας αντιπροσωπεύω στο ελληνικό κοινοβούλιο και εσείς με εμπιστευτήκατε. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης είναι σχέση ζωής. Σχέση ανθρώπων με έργα, βελτιώσεις υποδομών, καλύτερης ποιότητας ζωής. Με την στήριξη σας η επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερη. ¶λλωστε μαζί αλλάξαμε το χθες, μαζί θα κερδίσουμε το αύριο!

Σας ευχαριστώ! Από καρδιάς!

Print Friendly, PDF & Email

Από manos