Από τη συνεδρίασηΤην διαφωνία και αγανάκτησή του για την καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος και τις κωλυσιεργίες τις οποίες επιφέρει η νέα επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης στην συνεδρίασή της Δευτέρας (30/7). Θεωρεί ότι οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση στην ανέγερση των νέων φυλακών στην Νεάπολη είναι αρνητική και χαρακτηρίζεται πλέον μεθόδευση η οποία βλάπτει συνολικά την Κοινωνία της Νεάπολη.
Ως Δήμος επανειλημμένα έχουμε δώσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις στα θέματα τα οποία μας ζητήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την παραπάνω εταιρεία και επαναβεβαιώνουμε την θετική μας άποψη για την κατασκευή των νέων φυλακών σε θέση την οποία η επιτροπή καταλληλότητας κρίνει κατάλληλη εντός της περιοχής ευθύνης του Δήμου Νεάπολης.
Για το θέμα αυτό καθώς και για σημαντικά και επίκαιρα θέματα του Δήμου έχει προγραμματιστεί συνάντηση τη Τετάρτη 1 Αυγούστου στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν εκτός από τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου ο Γ.Γ της Περιφέρειας, οι Βουλευτές , ο Νομάρχης , οι διάφοροι φορείς της Νεάπολης καθώς και τα πολιτικά κόμματα.
 
Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα μεταξύ άλλων θεμάτων ημερήσιας διάταξης :
►Ενέκρινε την ένταξη στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ των παρακάτω Διαδημοτικών έργων : —Ανόρυξη εφεδρικής γεώτρησης στον Τριβαξώνα —Βελτίωση λειτουργίας ΒΙΟ.ΚΑ. Λιμνών —Προμήθεια αποφρακτικού μηχανήματος.
► Αποφάσισε την δημιουργία Μητρώου Νέων του Δήμου , σύμφωνα με τον Νόμο 3443/06, όπως τροποποιήθηκε με τον 3577/07 και αφορά τα Τοπικά Συμβούλια Νέων.
►Συζήτησε το έγγραφο της «Αναπτυξιακής Λασιθίου» σχετικά με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και αποφάσισε την αγορ εκατό μετοχών από τις διαθέσιμες.
►Όρισε στέλεχος κοινωνικής πολιτικής εκπρόσωπο στην ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ασχολήθηκε επίσης μεταξύ άλλων θεμάτων με αναμόρφωση του προϋπολογισμού καθώς και με αιτήσεις δημοτών.
 
Από το Δήμο Νεάπολης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: