Σε συνεδρίαση

Δημ. Συμβ. Νεάπολης

Με την ομόφωνη απόφαση του να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει η ΤΕΔΚ Λασιθίου, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ΤΕΔΚ της Κρήτης το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης , στην συνεδρίασή του την Τετάρτη 30 Ιουλίου, μετά την σχετική εισήγηση του Δημάρχου , εξέφρασε την αντίθεσή του με την ουσιαστική διακοπή της λειτουργίας των Κοινωνικών Προγραμμάτων των Δήμων που επιχειρεί η Κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για την συνέχιση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους Δημότες και την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαραχτήρα που μόνο η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παρέχει, συμμετείχε στην κινητοποίηση της 31ης Ιουλίου για το κλείσιμο των Δήμων και των Δημοτικών υπηρεσιών. Εξουσιοδότησε επίσης τον Δήμαρχο για την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών και τον καθορισμό των παραπέρα κινητοποιήσεων σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους Δήμους.

Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης συζήτησε και πήρε αποφάσεις για μια σειρά από σημαντικά θέματα όπως

Τροποποίησε την κατανομή του 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ ώστε να συμπεριλάβει πιστώσεις για:

  • Προμήθεια απορριμματοφόρου προϋπολογισμού και πίστωσης 95000 ευρώ ,
  • Απαλλοτριώσεις για την δημιουργία χώρων κοινοχρήστων πολεοδομικών έργων προϋπολογισμού και πίστωσης 88.000 ευρώ.

Καθόρισε τον τρόπο αποζημίωσης ιδιοκτητών της επέκτασης του σχεδίου Πόλης, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Τροποποίησε την κατανομή ΣΑΤΑ προηγουμένων ετών, ώστε να συμπεριλάβει σημαντικά επείγοντα έργα όπως την προμήθεια εξοπλισμού των Δημοτικών Σφαγείων,την δημιουργία χώρων πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους για τα ΑΜΕΑ, την βελτίωση πρόσβασης στον ΒΙΟΚΑ, αποκατάσταση ζημιών οδοποιίας κλπ.
Ανάθεσε την υλοποίηση μικρών οδικών κυρίως έργων για τα οποία και υπήρχαν έτοιμες μελέτες-τεχνικές εκθέσεις.
Επαναβεβαίωσε την σχετική του απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος της ανακύκλωσης την οποία και θα αποστείλει στον ΕΣΔΑΚ με την παράκληση να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άμεση έναρξη του στον δήμο Νεάπολης.

Επίσης μεταξύ άλλων θεμάτων το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης εξέφρασε την συμπαράσταση του στο αίτημα της ΕΑΣ Μεραμβέλλου προς τον υπουργό για την χρηματοδότηση των παραγωγών ελαιολάδου του Νομού οι οποίοι επλήγησαν από σχινοκαρπία.

Από τον Δήμο Νεάπολης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos