Νομαρχιακό Συμβούλιο ΛασιθίουΣυνεδρίασε τη Παρασκευή (30/9) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

  • Ομόφωνη αποδοχή να καταθέσει η νομαρχία πρόταση στο πρόγραμμα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», για να εκμεταλλευτεί και το ήδη υπάρχον σύστημα τηλεδιάσκεψης που διαθέτει και να το χρησιμοποιήσει για εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία του νομού.

  • Δημιουργίας Ιστοσελίδας στον Κυβερνοχώρο, όπου εκεί θα καταγράφονται οι περιβαλλοντολογικές μελέτες, η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του οδικού δικτύου, το περιβαλλοντολογικό έργο στον χάρτη του νομού, ο έλεγχος και η προστασία των υδάτινων πόρων κ.ά.
  • Εγκρίθηκε πρόταση από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Νικολαράκη, δημιουργίας Κέντρου Υγείας στο δήμο Μακρύ Γιαλό, οπού εκεί υπάρχει ήδη προσφορά δωρεάς οικοπέδου η οποία κινδυνεύει να λήξει. Μειοψήφησε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μενέλαος Φουλεδάκης, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της δημιουργίας κέντρο στη Χερσόνησο.
  • Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου στον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας με την αγορά 120 μετοχών που αντιστοιχεί στο 1% του μετοχικού κεφαλαίου.
  • Συζητήθηκε το θέμα τις απομάκρυνσης των πυλώνων υψηλής τάσης στην περιοχή Αμμουδάρας, όπου περιμένουν πρώτα να εξετάσουν τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια Κρήτης.
  • Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μετεγκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών σφαγείων Νεάπολης.
  • Απαγορευτικά – Περιοριστικά μέτρα για την προστασία του υδάτινου δυναμικού του νομού Λασιθίο. Συζητήθηκε πρόταση της αρμόδια υπηρεσίας της Νομαρχίας, σύμφωνα με την οποία, παραμένουν ή ακόμα και επεκτείνονται κάποιες απαγορεύσεις ανά δήμο, όσον αφορά ανόρυξη γεωτρήσεων ή χρήση πηγών. Σε γενικές γραμμές γίνεται προσπάθεια να πάψει η ανεξέλεγκτη χρήση, αφού η αλόγστη σπατάλη οδηγεί πολύ γρήγορα σε περιπτώσεις λειψυδρίας.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Νομαρχία Λασιθίου

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos