Ο Δήμαρχος με μικρούς αθλητέςΟλοκληρώθηκε την Κυριακή, 12 Ιουνίου, το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Ιεράπετρας, που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου, στο οποίο συμμετείχαν εννιά Δημοτικά Σχολεία με 162 μικρούς αθλητές. Όλους τους αγώνες και ιδιαίτερα τους τελικούς, παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι, μικροί και μεγάλοι Γεραπετρίτες, ιδιαίτερα συμμαθητές και γονείς των παιδιών, που υποστήριζαν θερμά τις προσπάθειές τους.
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 4ου Δημοτικού χολείου, αφού κέρδισε στο μεγάλο τελικό το 1ο Δημοτικό με 1-0. Την τρίτη θέση κατέκτησε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας (ΓραΛυγιάς), που κέρδισε το 3ο Δημοτικό με 5-0 στο μικρό τελικό.
Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Τζιρβελάκης Στέφανος του 1ου Δημοτικού με εννέα τέρματα.

Το έπαθλο «ευ αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μύρτου, που ήταν η μικρότερη σε ηλικία ομάδα (Γ και Δ Τάξης) και δεν τιμωρήθηκε με καμία κάρτα.
Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Πατρίκ Ογκουνσότο, ποδοσφαιριστής του «ργοτέλη», ο οποίος απένειμε το κύπελλο στον πρώτο σκόρερ.
Στην τελετή απονομής ήταν παρόντες ο Δήμαρχος κ.Νίκος Χριστοφακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Χ.Α.Ι. κ.Δημήτρης Σκύβαλος, οι κκ.Νίκος Μεταξάκης και Δημήτρης Κοντοπόδης, πρώην σύμβουλοι της ΕΠΣ Λασιθίου, που, επίσης, απένειμαν έπαθλα.
Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν, είπε:
«Συγχαίρω θερμά τα παιδιά όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, που πήραν μέρος στους μαθητικούς αγώνες ποδοσφαίρου, που έγιναν από 30 Μαου έως 12 Ιουνίου, ανταποκρινόμενα στη σχετική πρόσκληση της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου μας. Ιδιαιτέρως, συγχαίρω την ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους αγώνες. Με τη συμμετοχή σας αποδείξατε ικανότητα, αλλά και ευγένεια συμπεριφοράς, που προσιδιάζει σε πραγματικούς αθλητές με πίστη στα ιδεώδη του αθλητισμού. Με συγκινεί η πικρία των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου, πράγμα που δείχνει το πάθος και την αγωνία, με τα οποία συμμετείχαν στους αγώνες. Όμως, δεν αξίζει μόνο, όταν αναδεικνύεσαι πρώτος, αλλά κα όταν συμμετέχεις με αξιοπρέπεια και επάρκεια σε κάθε αγώνα, δείχνοντας ότι ξέρεις και να κερδίζεις και να χάνεις. Καλό καλοκαίρι, λοιπόν, σε όλα τα παιδιά, που ελπίζουμε ότι θα είστε κοντά μας και το καλοκαίρι στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, που οργανώνει η ΔΗ.Χ.Α.Ι.»
Στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων συνέβαλαν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, που αποτέλεσαν την Οργανωτική Επιτροπή του Τουρνουά, καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι.
Για την εθελοντική τους προσφορά ο Δήμος Ιεράπετρας ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους αξιολογημένου διαιτητές του Σ.Δ.Π. Λασιθίου και τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών τής πόλης μας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos