Το Ελληνικό logo του εορτασμού

Ευρωπαϊκή Ένωση 50 χρόνια

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου (24/3) την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρμης, παρουσία των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, στην Φιλαρμονική του Βερολίνου η οποία υπό την διεύθυνση του σερ Σάϊμον Ρατλ ερμήνευσε φολκλορικά κομμάτια πριν παίξει την πέμπτη συμφωνία του Μπετόβεν.

Ακολούθησε δείπνο που παρέθεσε στην επίσημη κατοικία του ο γερμανός πρόεδρος Χορστ Κέλερ.

Η τελετή για την υπογραφή της “Διακήρυξης του Βερολίνου”, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής.

Η έναρξη των εκδηλώσεων στην Όπερα του Βερολίνου

Ευρωπαϊκή Ένωση 50 χρόνια

Τα μουσεία και τα κέντρα παρέμειναν ανοικτά για το μεγαλύτερο μέρος της νύκτας στο πλαίσιο του μεγάλου φεστιβάλ που διοργάνωσε η Γερμανική κυβέρνηση για τα πεντηκοστά γενέθλια της ΕΕ.
Περίπου εκατό DJ απ’ όλη την ήπειρο επιστρατεύτηκαν για την διασκέδαση των καλεσμένων στην European Club Night που άρχισε στις 11 το βράδυ για να διαρκέσει μέχρι τις 5 το πρωί της Κυριακής.
Πολλά εμπορικά κέντρα παρέμειναν ανοικτά όλη την νύκτα μετά από πρόσφατη τροποποίηση του νόμου για το ωράριο των καταστημάτων.
Η αστυνομία απέκλεισε ορισμένους δρόμους για την διευκόλυνση της μετακίνησης των επισήμων, αλλά κάτοικοι έκαναν λόγο για κυκλοφορικό χάος.
Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την τήρηση της τάξης στο διήμερο.

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, πριν 50 χρόνια

Ευρωπαϊκή Ένωση 50 χρόνια

Την Κυριακή (25/5) οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με ένα υπαίθριο κοντσέρτο στην Πύλη του Βραδεμβούργου και μεταξύ των καλλιτεχνών θα είναι ο βετεράνος βρετανός τραγουδιστής Τζόε Κόκερ και το συγκρότημα ποπ από την Δανία Outlandish.

Για να μην πεινάσει ο κόσμος υπάρχουν δεκάδες πάγκοι που πωλούν οτιδήποτε από μπύρες και λουκάνικα μέχρι γλυκά κατασκευασμένα από παραδοσιακές συνταγές από τις 27 χώρες-μέλη.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: