Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» καθιέρωσε από το έτος 2000 το Ετήσιο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με σκοπό την ευασθητοποίηση, την ενημέρωση και την συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με τεράστια επιτυχία πέντε κατά σειρά Μαθητικά Συνέδρια με θέματα: «Περιβάλλον & Ολυμπιάδα 2004», «Η Πόλη που θα ήθελα να ζω», «Η Γειτονιά μου, παρεμβαίνω και ζω», «Νεό – Σταγόνα Ζωής» και «Καθαρές Μορφές Ενέργειας».

Στο κάθε Συνέδριο και στην κάθε πόλη που πραγματοποιείται συμμετέχουν 300-350 μαθητές, από διάφορα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά. Με αυτόν τον τρόπο κάθε χρόνο πάνω από 1000 μαθητές ενημερώνονται, εκπαιδεύονται και συμμετέουν σε περιβαλλοντικά θέματα. Μέχρι σήμερα στο Ετήσιο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο έχουν συμμετάσχει περίπου 5000 μαθητές.

Η ιδιαίτερη σημασία του Μαθητικού Συνεδρίου έχει αναγνωριστεί πλέον από πολλούς φορείς και οργανισμούς και έτσι το 6ο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον με θέμα «Αειφορικά Σχολεία», έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life με τίτλο SB Med ( Sustainable Buildings in the Mediterranean Region ). Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο, έλαβε ήδη χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιηθεί επίσης στις εξής πόλεις:

1 Μαρτίου 2005 – Ηράκλειο Κρήτης, Αμφιθέατρο (ΠΕΚ), Περιοχή Εσταυρωμένου

Περιβαλλοντικό Μαθητικό Συνέδριο πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης για πρώτη φορά στα έξι χρόνια διοργάνωσης του θεσμού και το γεγονός έχει ήδη μεγάλη προβολή και αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή. Κατά την έναρξη του Συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό η κ. Κάρλα Μανωλοπούλου Πρόεδρος της Ελλάδα Καθαρή, ο κ. Ιωάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου, ο κ. Σήφης Αγγελιδάκης, Αντινομάρχης σε θέματα Εκπαίδευσης, ο Δ/ντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Αθ. Μυλωνάς, ο κ. Αντώνης Σανουδάκης Προϊστάμενος Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και η κ. Μαρία Σφακιανάκη, Υπεύθυνη Β/θμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos