Συνδικαλιστές Αστυνομικοί, Δήμαρχ, Αγ. ΝικολάουΣυνεδρίασε την Τετάρτη (7.12) η ΤΕΔΚ Λασιθίου με κεντρικό θέμα συζήτησης τα συμβάντα του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου και των αποφάσεων του. Με ψήφισμα της, εν μέσω απογοήτευσης, καταδίκασε την περικοπή κονδυλίων της Κρήτης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης ασχολήθηκε με το έλλειμμα της αστυνομικής δύναμης στο νομό Λασιθίου και εξέφρασε την αγωνία της για το τι μέλει γενέσθαι.

Το θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κυριάρχησε στη σζήτηση της ΤΕΔΚ. Με ανακοίνωση της εκφράζει ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία της από τις κρατικές περικοπές και δηλώνει ότι «αποτελεί ισχυρό καταστροφικό φαινόμενο και πλήγμα στην Αυτοδιοίκηση, στον τόπο, στην ανάπτυξη, στην Κρήτη ολόκληρη και ιδιαίτερα στο Νομό Λασιθίου. εν έφτανε η απραξία και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί δουλευμένων έργων περισσότερο από 15 μήνες, έρχονται τώρα και οι περικοπές για το επόμενο έτος. Πιστεύουμε ότι όλοι μας: Κοινωνία, Αυτοδιοίκηση και Φορείς πρέπει να αντιδράσουμε».

Την αγωνία τους για το έλλειμμα προσωπικού και την ανάγκη αναδιοργάνωσης της αστυνομίας του νομού Λασιθίου εξέφρασε το σύνολο των δημάρχων. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γιανικάκης, ο οποίος έδωσε μία σαφή, κυρίως αριθμητική εικόνα, αφού μίλησε για την επιτακτική ανάγκη όχι μόνο πρόσληψης προσωπικού αλλά και σωστής τοποθέτησης του.
Όλοι οι δήμοι του νομού έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα με ελάχιστο προσωπικό. Προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, μικροκλοπές, καταστήματα, στρατόπεδα, λαθρομετανάστες και φυσικά ναρκωτικά. Προβλήματα που το καλοκαίρι με την έλευση των τουριστών πολλαπλασιάζονται και είναι αδύνατος ο έλεγχος τους. Πρόσθετο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο δήμος Νεαπολέως με τις φυλακές αλλά και ο δήμος Ιτάνου με τις στρατιωτικές βάσεις , τη δια θαλάσσης δέλευση των ναρκωτικών , κ.ά.
«Υπάρχει αριθμητικό θέμα και η κατανομή του προσωπικού στο πεδίο της δράσης, στην ύπαιθρο, στην ασφάλεια, στην τροχαία και άλλου δεν είναι ικανοποιητική» συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Έτσι αποφάσισαν τη σύσταση πενταμελούς επιτροπς για να τεθεί το θέμα στη σωστή του βάση. Αρχικά να γίνει μία σοβαρή μελέτη που θα καταγράφονται όλα τα προβλήματα, να τεθούν υπόψη του Αστυνομικού Διευθυντή και στη συνέχεια να ενημερωθεί ο υπουργός δημόσιας τάξης και τα αρμόδια τμήματα της αστυνομίας.

Τα υπόλοιπα έματα που συζητήθηκαν ήταν η συνεργασία με τις υπηρεσίες Ελεγκτικού Συνεδρίου για Θέματα προληπτικού ελέγχου, οι αποπληρωμές έργων ΕΠΤΑ, η λειτουργία Κοινωνικών Προγραμμάτων κ.ά.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos