79η επέτειος της μάχης της Κρήτης - 2020
η πτώση των αλεξιπτωτιστών έχει αρχίσει ….

Η φετινή επέτειος της Μάχης της Κρήτης θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για πάντα, δυστυχώς για τους λάθος λόγους. Αυτό το Γολγοθά που περνάμε έχει επηρεάσει της ζωές μας, έχει αλλάξει την νοοτροπία του λαού, έχει φέρει τα πάνω κάτω στις οικονομίες τους κόσμου, πάρα ταύτα όμως δεν θα αφήσουμε αυτή την πανδημία να μας εκτροχιάσει, τις σκέψεις μας για τους αγώνες  που έκανε ο Κρητικός λαός και όχι μόνο κατά την Μάχη της Κρήτης.

Με φάρο την αυτοθυσία  των προγόνων μας, και των αγώνα που  έδωσαν στην Κρήτη το 1941 κατά των Γερμανών, θα τα κρατάμε σαν δάδα φωτεινή και λαμπρά παραδείγματα για εμάς τις επόμενες γενιές ότι έχουμε ιερή υποχρέωση να συνεχίσουμε να εορτάζουμε, το μεγάλο ιστορικό γεγονός να το προβάλουμε στα παιδιά μας, αλλά προπάντων να μνημονεύουμε τους νεκρούς. Αυτοί έδωσαν τότε την ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ως επισης εχουμε υποχρεωση να συνεχιζουμε να προβαλουμε τους αρικτους δεσμους που μεταηυ των λαων της Αυστραλιας, της Ελλαδος και της Νεας Ζηλανδιας αφου συμμαχικα εδωσαν αγωνες το 1941, αλλα αυτοι οι δεσμοι συνεχιζουν και σημερα.

Με βάση τα περιοριστικά μέτρα  της Κυβερνήσεως αλλα προ πάντως την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων το Διοικητικό Συμβούλιο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας σε συνεργασία με τα τοπικά Διοικητικά Συμβούλια των κρητικών σωματείων ανά της Ωκεανίας αποφάσισαν ομόφωνα την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων για την 79η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Πάρα την ακύρωση των φετινών  εκδηλώσεων για την Μάχη της Κρητης έχουν διοργανωθεί κάποιες  σημαντικές δραστηριότητες  τις  οποίες και κάνουμε γνωστό.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ  &  ΕΠΙΜΝΥΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ

Την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 10.30πμ θα τελεστεί Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern του Σύδνεϋ χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας  κ.κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ  βοηθούμενος από τον Ιερό κλήρο αλλά κεκλισμένων τον θυρών.

Όλη η Ελληνική παροικία θα μπορέσει να παρακολουθήσει  την Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη δέηση για την Μάχη της Κρήτης ζωντανά από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα την σελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας  –  Greek Orthodox Archdiocese of Australia  ενώ επίσης  θα γίνει και ζωντανή κάλυψη από το τηλεοπτικό Κανάλι 31 για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Την Κυριακή 24  Μαΐου και ώρα 11.00πμ θα πραγματοποιηθεί τελετή Κατάθεσης Στεφάνων για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στο εσωτερικό Ιερό του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη της Μελβούρνης από την Στρατιωτική Φρουρά του Μνημείου ( Shrine Guards ) κεκλισμένων των θυρών αλλά εκ μέρους της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας στο εσωτερικό κενοτάφιο του Μνημείου, ενώ θα κυματίζει η Ελληνική σημαία στους κεντρικούς ιστούς.

79η επέτειος της μάχης της Κρήτης - 2020

Όλοι οι ελληνική παροικία της Αυστραλίας θα μπορέσει να παρακολουθεί την Τελετή για την Μάχη της Κρήτης ζωντανά από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα την σελίδα του Μνημείου των Πεσόντων  –  Shrine of Remembrance

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Την Δευτέρα  11 Μαΐου και ώρα 9.30μμ με 11.30μμ στο Ραδιοφωνικό σταθμό RYTHMOS της Μελβούρνης με τον Τάσσο Τριανταφυλλίδη στο πρόγραμμα « Το ταξίδι μιας Λύρας » αφιερωμένο για την Μάχη της Κρήτης. ( APP : Tune in Radio )

Την Πέμπτη 14 Μαΐου και ώρα 2.00μμ με 4.00μμ στο Ραδιοφωνικό σταθμό 3XY RADIO   HELLAS της Μελβούρνης με τον Κώστα Πατεράκη στο πρόγραμμα « Κρητικόραμα » αφιερωμένο για την Μάχη της Κρήτης  ( APP : 3xy radio hellas )

Την Παρασκευή 15  Μαΐου και ώρα 6.00μμ με 8.00μμ στο ΡΑΔΙΟ  ΣΥΜΒΑΝ του Σύδνεϋ με τον Κώστα Γραφανάκη στο πρόγραμμα « Κρητικός Λαβύρινθος » αφιερωμένο για την Μάχη της Κρήτης. ( Facebook Page RADIO Symban )

Το Σάββατο 16 Μαΐου και ώρα 1.00μμ με 2.30μμ στο ΡΑΔΙΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ της Αδελαίδας με  τον Παντελή Φριδάκη στο πρόγραμμα « Λύρα και Λαγούτο » αφιερωμένο για την Μάχη της Κρήτης. (  APP : Greek Radio Doriforos  )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει είδη αρχίσει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για  την ΜΕΓΑ επέτειο των 80 χρόνων της Μάχης της Κρήτης κατά το 2021 τόσο εδώ στην Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία αλλά και στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης το 2021 στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν  τον μήνα Απρίλιο και συγκεκριμένα :  Σύδνεϋ 9 – 12, Καμπέρα 13 – 15, Μελβούρνη 16- 19, Νέα Ζηλανδία 20 – 22, Βρισβάνη 23 – 24, Τασμάνια 25 – 28 και Αδελαιδα 29 – 30 Απριλίου

Όποιος συμπάροικος θελήσει να συμμετέχει στην αποστολή που θα πάει στην Ελλάδα τον Μάιο του 2021 για την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης να επικοινωνήσει  με το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο εμαιλ president@cretan.com.au  η στο τηλέφωνο 0419856736.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos