συνέντευξη στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου για το συνέδριο AEMAΈνα σημαντικό συνέδριο για τον θαλάσσιο Τουρισμό στην Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση, παραχώρησαν συνένετυξη τύπου , την Τρίτη 11 Μαΐου 2010,  στη 1.00 το μεσημέρι, στο Γραφείο Δημάρχου, με θέμα το «7ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρίνων  Α.Ε.Μ.Α. (EUROPEAN ASSOCIATION OF MUNICIPALITIES WITH MARINA).
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Μαίου 2010, στο Ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ»,  στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με θέμα: «Στρατηγικές και καινοτόμες προσεγγίσεις για Γνωστοποίηση Ναυτικών Προορισμών».

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν τα μέλη της Α.Ε.Μ.Α., περίπου 47 Μαρίνες και τουριστικοί λιμένες από όλη την Ευρώπη, καθώς επίσης εκπρόσωποι περιφερειών και δήμων από την Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης σημείωσε τα παρακάτω: « Πρόκειται για Ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό γεγονός στον Άγιο Νικόλαο το οποίο αφορά το Θαλάσσιο Τουρισμό με κεντρικό άξονα τη  Μαρίνα το Αγίου Νικολάου.  Θα  συμμετέχουν 47 περίπου Δήμοι που διαθέτουν Μαρίνες τόσο από την Ελλάδα και  την Κύπρο όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το περιεχόμενο του συνεδρίου έχει σχέση με τις τάσεις που διαμορφώνονται σήμερα όσον αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό και ιδιαίτερα γύρω από το θέμα των Μαρινών. Έχει σχέση επίσης με πρακτικές τις οποίες αναμένουμε να ακούσουμε από τους διαχειριστές των μαρίνων και να δούμε τις τάσεις και τις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού  ώστε να προσαρμόσουμε κι εμείς ανάλογα το δικό μας προϊόν  και  να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας με τις υπόλοιπες μαρίνες. Να ανταποκριθούμε επίσης,  στις νέες προκλήσεις  του τουρισμού, που για εμάς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένης της αξίας της σημασίας που έχει η μαρίνα στον Άγιο Νικόλαο».

Η κ. Σούλα Ανδρουλάκη η οποία συντονίζει το συνέδριο σημείωσε ότι « Το συνέδριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν γίνει στην πόλη μας και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου και  αφορά τις ευρωπαϊκές πόλεις με μαρίνες και λιμάνια όπου για πρώτη φορά συμμετέχει και η Κύπρος. Το συνέδριο ξεκινάει την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί και περιλαμβάνει 16 εισηγητές εκ των οποίων οι  10 είναι βέλγοι, πορτογάλοι και ισπανοί ενώ οι έξι είναι διακεκριμένοι έλληνες εισηγητές  από ελληνικά πανεπιστήμια. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή  στις 7.00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Ερμής και στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο δείπνο στους συνέδρους  και στους καλεσμένους. Σε ότι αφορά την επίσκεψη της  υφυπουργού Τουρισμού κ. Α. Γκερέκου καθώς και τη συμμετοχή του  Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. κ. Γ. Πουσσαίου, θα ξέρουμε εντός των ημερών αν θα παραβρεθούν, ένεκα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογκάν στη χώρα μας, η οποία συμπίπτει τις ίδιες ημερομηνίες με το δικό μας συνέδριο. Το  συνέδριο θα τελειώσει το Σάββατο το μεσημέρι και το απόγευμα είναι ελεύθερο για να επισκεφθούν οι σύνεδροι  την πόλη του Αγίου Νικολάου. Το βράδυ έχει προγραμματιστεί φολκλορική κρητική βραδιά από τη σχολή Χορού Γιαννίκου-Ταμιωλάκη. Την Κυριακή θα επισκεφθούν οι σύνεδροι  τη Σπιναλόγκα, την Παναγία Κερά  στην Κριτσά και ενώ  η ΑΕΜΑ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Δήμου Αγίου Νικολάου στην Κριτσά». Στη συνέχεια μίλησαν για την σημασία του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Γιώργος Βάρδας, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Λευτέρης Αβραμάκης καθώς και ο προϊστάμενος της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλης Πεπόνης. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε επίσης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σόφη  Γιαννικάκη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης καθώς και η ΔΑΕΑΝ ευχαρίστησαν θερμά όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα  τη Νομαρχία Λασιθίου, τον κ. Μανόλη Βαρκαράκη για τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο του, τον κ. Αλέκο Αλεξανδράκη, την Elektronet για την οπτικοακουστική υποστήριξη του συνεδρίου, τη Μονή Τοπλού και ιδιάιτερα τον ηγούμενο για την προσφορά των κρασιών, τον κ. Μανόλη Αϊβαλιώτη για την προσφορά των βιολογικών προϊόντων, τον κ. Μανόλη Δακόντιο , πρόεδρο της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών Σητείας για την προσφορά των κρασιών, τον κ. Δημήτρη Ράπτη του πρακτορείου Byron για τις μετακινήσεις από το αεροδρόμιο, Το Ξενοδοχείο Ερμής για την εξαίρετη συνεργασία και βοήθεια που μας παρέχει μέχρι τώρα, το Ανθοπωλείο Σκουλούδη για την προσφορά του διάκοσμου στο συνέδριο, τη Σχολή Χορού Γιαννίκου –Ταμιωλάκη καθώς επίσης και το Λύκειο Ελληνίδων για τη σημαντική συμμετοχή του αλλά και όσους  αγάπησαν και αγκάλιασαν το Συνέδριο.

Οι εισηγητές του Συνεδρίου προέρχονται από τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Προσκεκλημένοι, εκτός από τα μέλη της ΑΕΜΑ, είναι πολιτικός εκπρόσωπος για τον Τουρισμό του Υπουργείου Πολιτισμού, όλοι οι Δήμαρχοι της Κρήτης, των οποίων οι Δήμοι δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό, εκπρόσωποι μαρινών από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν επίσης με την ευκαιρία του Συνεδρίου είναι και η σύσταση ενός ελληνικού Δικτύου Μαρινών.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν ο  Υφυπουργός Οικονομίας  κ. Αρναουτάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρχιμάκης, ο Περιφερειάρχης κ. Καρούντζος, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης αλλά και άλλοι παράγοντες ευρωβουλευτές και βουλευτές. Θα είναι μια σημαντική σύναξη στον Άγιο Νικόλαο όπου τα συμπεράσματα θα βοηθήσουν τόσο τον ελληνικό τουρισμό όσο και τον ευρωπαϊκό. Ο κ. Κουνενάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα  συντελεστές της ΔΑΕΑΝ για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει  και ιδιαίτερα την κ. Σούλα Ανδρουλάκη η οποία έχει τον γενικό συντονισμό του συνεδρίου.

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: