Γιάννης ΜιχαηλίδηςΞεκίνησαν οι εργασίες του 9ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης, με τον γενικότερο τίτλο «Languages Connect People», που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Μirabello στον Αγίο Νικόλαο και οι εργασίες του οποίου πρόκειται να ολοκληρωθούν  αύριο  Κυριακή 30 Απριλίου.
 
Το συνέδριο χαιρέτησαν, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάρος, ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ., Γιάννης Πευκιανάκης, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Γιάννης Λουκαράκης.
 
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Διευθυντής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Για την σπουδαιότητα της γλωσσομάθειας μίλησε πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Palso, Γιάννης Μιχαηλίδης.
 
 

Έχω συνειδητοποιήσει από μικρή ηλικία ότι προκειμένου μετά από τη γέννηση μου να επιβιώσω έπρεπε να συνυπάρξω. Για να συνυπάξω έπρεπε να επικοινωνήσω. Για μένα δε υπήρχε θέμα ξένης γλώσσας, υπήρχε θέμα γλώσσας, γλώσσας επικοινωνίας. Βγαίνοντας από το σπίτι και το σχολείο μου έπρεπε να μιλήσω αραβικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ελληνικά. Η έννοια της ξένης γλώσσας δεν υπήρχε σας διαβεβαιώνω, ούτε στο σχολείο λέγαμε μαθαίνω ξένη γλώσσα.

Κάπως έτσι θα διαμορφωθεί μοιραία και ο κόσμος και σ΄ αυτή τη φάση και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Γιατί είναι πολύ μεγάλη η έκταση και μεγάλος ο πληθυσμός. Μοιραία όμως πρέπει να το συνειδητοποιήσυμε και να το κατανοήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας για τη δική του εμπειρία, όντας γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos