RIK_AgNick2Στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός και η Δημοτική Σύμβουλος – Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη υποδέχτηκαν τον  Γενικό Διευθυντή  του ΡΙΚ κ. Θέμη Θεμοστοκλέους και την αντιπροσωπεία του Ραδιοτηλεοπτικού Ιδρύματος  Κύπρου (ΡΙΚ), οι οποίοι έφθασαν το απόγευμα της Τρίτης 26/07/2011 με το Κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia.

Η υποδοχή στους αδελφούς μας Κυπρίους  περιελάμβανε  εκδήλωση με χορούς από την Ακαδημία Χορού Γιαννίκου Ταμιωλάκη και κρητικά τραγούδια από τους  μουσικούς  Νίκο & Δημήτρη Γρηγοράκη και  Νίκο Βάρδα. Προσφέρθηκαν  επίσης κρητικά παραδοσιακά γλυκίσματα από τον Συνεταιρισμό Γυναικών Κριτσάς και μινιατούρες λαδιού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς.  Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη ( ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους) παραδόθηκαν  στην αντιπροσωπεία τσάντες με υλικό τουριστικής προβολής ενώ στο Διευθυντή και στα στελέχη του ΡΙΚ αφιερώθηκε το βιβλίο της πόλης του Αγ. Νικολάου.

Ακούστηκαν επίσης κυπριακά τραγούδια από κύπριους μουσικούς που συνόδευαν την αντιπροσωπεία του ΡΙΚ στην κρουαζιέρα και παρακολουθήσαμε χορούς από την Κύπρο.

Στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Σγουρός εξέφρασε τα θερμά συλληπτήρια  εκ μέρους  όλων των πολιτών του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κουνενάκη προς τις οικογένειες των κυπρίων που έχασαν αγαπημένα τους   πρόσωπα στο τραγικό συμβάν που συγκλόνισε πριν λίγο καιρό τη διεθνή κοινότητα.  Ο αντιδήμαρχος  στην  ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία του τουρισμού στον  Άγιο Νικόλαο  και στον καθοριστικό  ρόλο  ανάπτυξής του στην Κρήτη, στην τρέχουσα οικονομική κρίση, η οποία δυστυχώς επηρεάζει δυσμενώς την τουριστική αγορά αλλά και στα κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά που ενώνουν τον ελληνικό και κυπριακό λαό. Τέλος ευχήθηκε σε όλους να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στην ολιγόωρη παραμονή τους στον Άγιο Νικόλαο.

Η κ. Καφετζάκη  στον χαιρετισμό που απεύθυνε εξέφρασε επίσης την συμπαράσταση και την συμπάθεια της στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο και συνέχισε με τα παρακάτω:

«Σ’ ένα κόσμο ο οποίος  ταλανίζεται από προβλήματα πολέμους, εντάσεις και φτώχια ο ρόλος της φιλίας μεταξύ των λαών είναι σημαντικός. Αγαπητοί φιλοξενούμενοι βρίσκεστε σ΄ένα μέρος που δέχεται κάθε χρόνο ανθρώπους απ όλο τον κόσμο με διαφορετικές καταγωγές, πολιτισμούς και θρησκείες. Από τον τόπο μας έχουν περάσει επίσης πολλές εθνότητες ως φίλοι και ως κατακτητές. Σε αυτό το χώρο έχουν γίνει και γίνονται συναντήσεις και διαπραγματεύσεις που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα. Αυτό λοιπόν το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε είναι ανοιχτό φιλικό και φιλόξενο και σας υποδέχεται  με αγάπη και εκτίμηση.

Στις λίγες ώρες που θα μείνετε μαζί μας θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε την αγάπη και τη φιλοξενία της περιοχής μας».

Τους χαιρετισμούς της Κύπρου μετέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής προγράμματος του ΡΙΚ κ. Χρυσάνθου ο οποίος είπε: « Όσα ταξίδια και ανάλογα συναπαντήματα μέσα στους αιώνες  βίωσαν οι άνθρωποι του λαού μας βασανισμένοι αλλά όρθιοι στις μάχες της ζωής και της ιστορίας που δεν έχουν τέλος. Έτσι και σήμερα αδέλφια μας της περήφανης Κρήτης ερχόμαστε εδώ μετά από μια δύσκολη στιγμή μετά από ένα τραγικό γεγονός με 13 νεκρούς που βύθισε στη θλίψη την Κύπρο και δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στην καθημερινότητα αλλά και στην οικονομία μας. Επιτρέψετε μας λοιπόν να σας σφίξουμε το χέρι πολύ λυπημένα αλλά θερμά όπως ξέρουν να κάνουν οι έλληνες στις δυσκολίες τους. Με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας οι άνθρωποι και οι λαοί στους κινδύνους και στις θύελλες ενώνονται και αναδεικνύουν την αλληλεγγύη την ομοψυχία και τις αξίες τους σαν το μεγαλύτερο όπλο για να επανέρχεται η ζωή στην ομαλότητα και στην ανάκαμψη.

Αυτό είναι και το καλύτερο μνημόσυνο και τιμή  για τους ήρωες νεκρούς μας. Σας ευχαριστούμε   αγαπημένοι μας φίλοι από τα βάθη της καρδιάς μας για την υποδοχή και τα καλά σας λόγια. Επιτρέψετε μου να κλείσω με τους χαιρετισμούς του αδελφού σας Δήμου Αγίου Δομετίου».

RIK_AgNick1Πριν απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμης Θεμιστοκλέους παρακάλεσε  τους  παρευρισκόμενους να τηρηθεί  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των πρόσφατων τραγικών γεγονότων στην Κύπρο αλλά και των παιδιών της Κρήτης που έδωσαν τη ζωή τους  για την ελευθερία της Κύπρου.

«Το ΡΙΚ Είναι στη διάθεση του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης . Με μεγάλη χαρά θα μεταδίδουμε τις ειδήσεις σας, τις εξελίξεις εδώ στο νησί σας , στην πόλη σας, την ανάπτυξή σας, την πρόοδό σας, και να είστε βέβαιοι ότι εμείς θα συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Θεμιστοκλέους και στη συνέχεια ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για τη θερμή φιλοξενία που  τους επεφύλαξαν ο Αντιδήμαρχος και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο λιμάνι  η αντιπροσωπεία του ΡΙΚ αναχώρησε για το Καλό χωριό όπου παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο εκκλησάκι  του Αγίου Παντελεήμονα  και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Νεαπόλεως. Στη συνέχει οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν ένα υπέροχο  κρητικό παραδοσιακό δείπνο στην παραλία του Αγ. Παντελεήμονα που που είχε ετοιμάσει  ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Καλού Χωριού.

Στο Καλό Χωριό υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του ΡΙΚ  οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Σγουρός,  κ. Μιχάλης Κερούλης, κ. Νίκος Αφορδακός και  ο κ. Στάθης Βιδάλης, δημοτικός σύμβουλος καθώς και ο   Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ  κ. Μανώλης Πεπόνης.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης για την αμέριστη προσφορά τους : Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, ΚΤΕΛ Λασιθίου –Ηρακλείου, DAN TRAVEL, Φιλαρμονική Νεαπόλεως, Ακαδημία Χορού Γιαννίκου – Ταμιωλάκη, τους Μουσικούς Νίκο & Δημήτρη Γρηγοράκη και  Νίκο Βάρδα, τον Συνεταιρισμό Γυναικών και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλού Χωριού, τον Ρ/Σ 104,4 καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην παραγωγή της εκδήλωσης.
από το Δήμο Αγίου Νικολάου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: