Επί τόπου δράση αυτοψίας και ενημέρωσης με σκοπό τη διερεύνηση του προτεινόμενου έργου ενέργειας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) τριών θέσεων ΑΣΠΗΕ στον Δήμο Σητείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εν λόγω μελέτη, η οποία προβλέπεται να εξεταστεί στο πλαίσιο της προσεχούς συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε τρεις θέσεις Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 55MW, στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι, στις Δ.Ε. Λεύκης και Ανάληψης του Δήμου Σητείας. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΙΚΑ Α.Ε.».

Στις επί τόπου δράσεις παραβρέθηκε ομάδα εκπροσώπων των μελετητών και του φορέα υλοποίησης, οι οποίοι ενημέρωσαν για το προτεινόμενο έργο και έδωσαν διευκρινίσεις και πληροφορίες επί της μελέτης. 

Στην αυτοψία συμμετείχαν η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σητείας Μαριάννα Ξενικάκη, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Αρμένων Παντελεήμων Λιανουδάκης, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Περβολακίων Εμμανουήλ Αϊβαλιωτάκης και ο Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας των περιοχών μελέτης. Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης στη δράση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Λεωνίδας Τερζής, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Βάρδα, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, τα στελέχη Μανόλης Ρουκουνάκης, Νίκη Πετρακάκη και η ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos