εκπρόσωποι των Ρώσων ενημερώνουν το Δ.Σ.Έντονα προβληματίστηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (12/6), κυρίως με το θέμα του αιτήματος εταιρείας Ρώσικων συμφερόντων (MIRUM Α.Ε.) να δημιουργήσει περιοχή παραθεριστικών κατοικιών σε ένα μεγάλο κομμάτι της τοποθεσίας «Πλευρά», καθ’ οδόν προς την Ελούντα, με την διαδικασία Περιοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.Π.Ο.). Παρά τη παρουσία σύσσωμης της κατασκευαστικής εταιρείας, εκπροσώπων των Ρώσων επενδυτών, αλλά και πολλών άλλων που ενδιαφέρονται για τη τύχη διάφορων κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων (μηχανικοί και δικηγόροι), το Δημοτικό Συμβούλιο, προτίμησε να αναβάλει το θέμα, διότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, παρά δε την ενημέρωση των αρμοδίων μηχανικών, οι απορίες ήταν και είναι πολλές.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί, ο υπεύθυνος πολεοδόμος που ασχολείται με τις περιοχές Σχεδίων Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Α.Π.) Αγίου Νικολάου, η επικεφαλής της Πολεοδομίας και ο ειδικός σύμβουλος του δήμου για αυτά τα θέματα.

Ο έντονος προβληματισμός που ακολούθησε είχε να κάνει ανάμεσα στην ελεγχόμενη ανάπτυξη του τόπου, αλλά κυρίως, τι ανάπτυξη θέλουμε· άναρχη, που δημιουργεί κλειστά γκέτο όπως τα μεγάλα ξενοδοχεία, που κλείνουν ακόμα και τις ακτές, ή ελεγχόμενη, προς όφελος του τόπου.

Εκεί τα πράγματα, παρά και την ενημέρωση των εκπροσώπων των Ρώσων επενδυτών, της κατασκευαστικής εταιρείας, αλλά και των συμβούλων του Δήμου, έφτασαν στο σημείο να μην μπορεί να ληφθεί απόφαση αφού τα ερωτήματα ήσαν περισσότερα από τις απαντήσεις. Και το θέμα αναβλήθηκε, για να ζητηθεί περεταίρω ενημέρωση από το γραφείο Δοξιάδη, που χειρίζεται αυτές τις μελέτες και το ΥΠΕΧΩΔΕ που εγκρίνει τα μέτρα.

Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα θέματα ήταν περισσότερο διαδικαστικά, εξετάστηκαν γρήγορα, αφού στη πολύπαθη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου,  που όταν βρέχει, στάζει, αυτή τη φορά είχε χαλάσει το κλιματιστικό με αποτέλεσμα όλοι να ψήνονται, όπως επίσης και η μικροφωνική εγκατάσταση λειτούργησε με προβλήματα, ενδεικτικά όλα της αναβλητικής λογικής που επικρατεί στον Δήμο εδώ και πολλά χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: