Agios Nikolaos Cliff Diving 2018, κορυφαίο αθλητικό σόου
Agios Nikolaos Cliff Diving 2018 Το κορυφαίο αθλητικό σόου του καλοκαιριού

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά σημεία (World High Diving Federation – WHDF), διοργανώνουν το «Agios Nikolaos Cliff Diving 2018» στη λίμνη του Αγίου Νικολάου.

Ένα τριήμερο με αγώνες καταδύσεων και επίδειξη καταδύσεων από 23 κορυφαίους αθλητές του χώρου με παγκόσμια αναγνώριση. Το πρόγραμμα των καταδύσεων από τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουλίου με την επίσημη προπόνηση των αθλητών, συνεχίζεται το Σάββατο 7 Ιουλίου με τους προκριματικούς σε άνδρες και γυναίκες και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 8 Ιουλίου με τους τελικούς των αγωνισμάτων και το μεγάλο, φαντασμαγορικό σόου που ετοιμάζουν οι διοργανωτές.

Σήμερα το μεσημέρι στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός υπογράμμισε πως ο αρχικός στόχος ήταν να καθιερωθούν ως θεσμός οι καταδύσεις από τον φυσικό, απότομο βράχο της λίμνης του Αγίου Νικολάου. «Ο βράχος των καταδύσεων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γύρω του το μοναδικό φυσικό αμφιθέατρο που δεν το συναντά κανείς σε ελληνική πόλη. Οι συνθήκες αυτές βοηθούν για να εξελιχθεί ένα μοναδικό θέαμα που παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία και κάθε χρόνο καταγράφει περισσότερες και σημαντικότερες συμμετοχές», τόνισε ο κ. Ζερβός. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου υπογράμμισε πως «σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος έχει συμπαραστάτη την Περιφέρεια Κρήτης η οποία πάντα είναι δίπλα στα μεγάλα γεγονότα που αναδεικνύουν περιοχές της Κρήτης και όλο το νησί».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης αναφέρθηκε στην στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης σε δεκάδες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους σ’ όλο το νησί, σημειώνοντας παράλληλα την σημασία που αποκτούν για τη συνολική προβολή της Κρήτης και την ανάδειξή της ως μοναδικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο, οι διακριτές εκδηλώσεις που συμβάλλουν να αναδειχθεί η ταυτότητα του τόπου.

«Αυτό που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το γεγονός πως αποτελεί μία από εκείνες τις εκδηλώσεις που δημιουργούν ταυτότητα, τόσο για τον Άγιο Νικόλαο, όσο όμως και για το σύνολο του νησιού. Θεωρούμε ότι αξίζει πραγματικά να ενισχύει αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς προβάλλον την Κρήτη με πολύ ξεχωριστό και διακριτό τρόπο και συμβάλλουν στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και σίγουρα προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την Κρήτη ως πραγματικά αυτό που είναι, δηλαδή μια περιοχή πιο σύνθετη από ένα απλό τουριστικό προορισμό», δήλωσε ο κ. Μιχελογιάννης.

Agios Nikolaos Cliff Diving 2018
Agios Nikolaos Cliff Diving 2018»
Το κορυφαίο αθλητικό σόου του καλοκαιριού

Agios Nikolaos Cliff Diving 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αγίου Νικολάου, Περιφέρεια Κρήτης, World High Diving Federation (WHDF)

Λίμνη Αγίου Νικολάου / Ώρα 18.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

 

Διαγωνισμός

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

 

Δωρεάν εκπαίδευση

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

 

Αγώνες κατάταξης

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Αγώνες – Τελικο

Αγώνες επίδειξης

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

 

Αμέσως μετά τους αγώνες κατάταξης

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Αμέσως μετά τους αγώνες και τους τελικούς

Εργαστήρι

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα παιδιά όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κόλπα από επαγγελματίες καταδύτες. Υπάρχουν μόνο δύο απαιτήσεις: πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και να θέλουν να διασκεδάσουν!

Το εργαστήριο στη Λίμνη Βουλισμένη ξεκινά από ένα επίπεδο καταδύσεων περίπου 2,5 μέτρων, όπου τα παιδιά θα μάθουν πώς να μπαίνουν σωστά στο νερό. Οι γενναίοι μπορούν επίσης να μάθουν να κάνουν τούμπα. Στη συνέχεια, ανάλογα με την ικανότητα και την ηλικία τους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν από υψηλότερα επίπεδα. Το μέγιστο ύψος κατάδυσης για τα παιδιά θα είναι περίπου τα 10 μέτρα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos