Ο κ. Κουνενάκης με τους υπεύθυνους του έργουΤην  εξέλιξη του  έργου «Διαμόρφωση και αισθητική αναβάθμιση δρόμων στην περιοχή Σταυρός» επιθεώρησε με επί τόπου επίσκεψη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.   Στη διάρκεια  της επίσκεψης ενημέρωσαν το  δήμαρχο για την πορεία των εργασιών, ο κ. Γιάννης Στεφανάκης , μελετητής και επιβλέπων πολιτικός μηχανικός του εν λόγω έργου, ο κ. Μανώλης Καπαράκης, επιβλέπων – εργοδηγός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας ΖΗΤΑ  ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. που έχει αναλάβει την εργολαβία.

Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 390.805,39€ ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Το έργο ήδη κατασκευάζεται και ο ορίζοντας ολοκλήρωσής του είναι εντός τεσσάρων μηνών.

«Για την εκπόνηση της μελέτης χρησιμοποιήθηκαν ως υπόβαθρα, σχέδια και πίνακες πράξης εφαρμογής της εγκεκριμένης μελέτης του σχεδίου πόλης. Οι δρόμοι που επιλέχθηκαν να διαμορφωθούν χαρακτηρίζονται ως κεντρικοί και θα επιλύσουν κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά κυρίως θα διευθετήσουν όλα τα όμβρια από τη συγκεκριμένη περιοχή, μέσω αγωγών  όμβριων, στον κεντρικό αγωγό της οδού Καραμανλή με σκοπό να αναβαθμίσουν γενικά την ευρύτερη περιοχή γύρω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Ένα σημαντικό στοιχείο της μελέτης είναι ότι παράλληλα  με το έργο αυτό συμπληρώνονται και οι ιδιωτικές παροχές σε ύδρευση και αποχέτευση σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΑΝ» δήλωσε ο μελετητής και επιβλέπων μηχανικός κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου το πλέγμα αυτών παρεμβάσεων γύρω από το 5ο Δημοτικό σχολείο έχει σαν κύριο στόχο την Αντιπληµµυρική προστασία και διαχείριση οµβρίων και είναι μεγάλης σημασίας διότι θα αλλάξει τη λειτουργία της περιοχής ενώ η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων  αλλά και αυτών που έχουν προγραμματιστεί,  θα αλλάξουν  σημαντικά  την εικόνα της πόλης.

Οι παρεμβάσεις και οι διαμορφώσεις θα γίνουν στις  παρακάτω οδούς: Οδός Κ. Καραθεοδωρή, οδός Στερεάς Ελλάδος, οδός Δωδεκανήσου, οδός Χουμεριάκου, οδός Ηπείρου και οδός Κεράς.

Ειδικότερα, η οδός Στερεάς Ελλάδος και η οδός Ηπείρου, προβλέπονται από το σχέδιο πόλης ως πεζόδρομοι και ως  υλικό οδοστρώματος επιλέχθηκαν κυβόλιθοι διαφορετικών χρωμάτων ώστε να αποτελέσουν δρόμους περιπάτου. Επίσης όλοι οι δρόμοι θα διαθέτουν  φαρδιά πεζοδρόμια  με ειδική λωρίδα για όδευση τυφλών, ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες, διαβάσεις πεζών ανά οικοδομικό τετράγωνο και κάθετη σήμανση.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: