Αμμουδάρα11 και 12 Δεκεμβρίου 2010, η έντονη κακοκαιρία που πλήττει την ανατολική Κρήτη, με ανέμους 11 και 12 μποφόρ, προκαλεί πολλές καταστροφές στην ακτή, εκ των οποίων στην Αμμουδάρα, στο μονοπάτι που είχε κατασκευαστεί κοντά στην ακτή.

Έκτοτε η ζημιά παραμένει ως έχει και οι ιθύνοντες το μόνο που έκαναν ήταν να περιφράξουν τις κατακρημνήσεις και τα σημεία όπου έχει υποχωρήσει προς τη θάλασσα το μονοπάτι.

Το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας καυγάς ανάμεσα στον Δήμο Αγίου Νικολάου και τη Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου για την επισκευή του σημείου. Επειδή το έργο είχε γίνει τότε χωρίς τις απαραίτητες άδειες, η Κτηματική Εταιρία, απαιτεί πρώτα τη πληρωμή προστίμου περίπου 50.000 Ευρώ για να δώσει την άδεια στο Δήμο να το επισκευάσει, ο Δήμος δεν έχει τέτοια πολυτέλεια και οι τρύπες παραμένουν.

Αφού λοιπόν και η προειδοποιητική περίφραση είχε καταστραφεί, ένας επιχειρηματίας  και ένας κάτοικος της Αμμουδάρας πήραν τη πρωτοβουλία, ζήτησαν από την Δ.Α.Ε.Α.Ν., να αγοράσει τουλάχιστον το δίχτυ περίφραξης και το τοποθέτησαν μόνοι τους, το πρωί του Σαββάτου (11/5).

Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να βρεθεί λύση γιατί εάν πέσει ένας ξένος εκεί και τραυματιστεί, θα τρέξουν πολλοί, γιατί τον επισκέπη δεν τον ενδιαφέρει ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη ή ανεύθυνη και για τί; έρχεται για διακοπές και όχι για να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Επειδή αργά παν τα ζά, διαβάστε σχετικά:
Επισκευή ζημιών κακοκαιρίας Δεκεμβρίου 2010, αργά – αργά με την ησυχία μας

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: