από την εκδήλωσηΤη Δευτέρα 21-1-13 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα παρουσία παλιών και νέων μελών του.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν πολλά θέματα που προβληματίζουν τους εθελοντές του συλλόγου μας.

Κυριότερο όλων ήταν η συντήρηση των 100 και πλέων ζώων  που έχουμε μαζέψει από τους δρόμους της Σητείας .

Τα σκυλιά αυτά μέχρι σήμερα φιλοξενούνται από τον σύλλογο μας, έχουν στειρωθεί και εμβολιαστεί είναι όμως δύσκολο να βρεθούν οικογένειες για όλα και το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στους δρόμους της πόλης μας λυπεί ιδιαίτερα.

Είναι αναγκαίο να τονίσουμε πως ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας δεν χρηματοδοτείτε από κανένα δημόσιο φορέα και την συντήρηση των ζώων έχουν αναλάβει εξολοκλήρου οι εθελοντές του συλλόγου.

Ένα ακόμα θέμα στο οποίο έγινε ιδιαίτερη αναφορά ήταν η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλων συντροφιάς, κυνηγετικών, ποιμενικών κ.α

Τονίστηκε η απαραίτητη καταγραφή και σήμανση των ζώων από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας η οποία σ’αυτό  το σημείο χωλαίνει δίνοντας βήμα στα ξένα φιλοζωικά site να αποτρέπουν τους τουρίστες να επισκέπτονται τη Σητεία και την Κρήτη γενικότερα .

Η ευζωία των ζώων αδέσποτων και μη δεν αφορά μόνο τους φιλόζωους.

Σε μία πόλη με προσεγμένα κατοικίδια και ελεγχόμενο αριθμό αδέσποτων τα ζώα θα μπορέσουν να ζήσουν κοντά στον άνθρωπο όπως η φύση ορίζει.

Είναι συμφέρον όλων μας μια πόλη καθαρή από τα περιττώματα των ζώων και από τα απεγνωσμένα γαυγίσματα τους ,ο κίνδυνος των ατυχημάτων από τα διερχόμενα ζώα θα μειωθεί και οι επισκέπτες δεν θα αγανακτούν βλέποντας δεκάδες ζώα να ψάχνουν στα σκουπίδια για την τροφή τους.

Εγκαταλείπω το σκύλο μου σημάνει τον καταδικάζω σε αργό και βασανιστικό θάνατο μέχρι τότε όμως έχω καταδικάσει τους συμπολίτες μου να υποστούν τις συνέπιες της άνομης και ανεύθυνης πράξης μου.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: