Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον τόπο μας. Η ενημέρωση σώζει ζωές.
…μαθητές, καθηγητές, η βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, μπροστά στα διασωστικά μέσα

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία των μαθητών του πρώτου γυμνασίου Αγίου Νικολάου υλοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής.

Οι μαθητές έχουν δημιουργήσει έναν δικτυακό τόπο με τίτλο αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε συνεργασία με υπηρεσίες όπως την πυροσβεστική υπηρεσία Αγίου Νικολάου, την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης και άλλους φορές.

Το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου, οι μαθητές, και οι καθηγητές τους, Άρτεμις Μπλαζογιαννάκη, Αναστάσιος Καρόπουλος, Κωνσταντίνος Κατρινάκης, Αδαμάντιος Μαρουλάκης και η διευθύντρια του σχολείου Καλλιόπη Δασκαλογιαννάκη, η πυροσβεστική υπηρεσία Αγίου Νικολάου, στελέχη της ομάδας διάσωσης Κρήτης, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου ενημερώνοντας για τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως για το πώς μπορούμε να προφυλάξουμε και τη φύση και να προφυλαχθούμε και ‘μείς οι ίδιοι.

Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον τόπο μας. Η ενημέρωση σώζει ζωές.
προετοιμάζοντας τα μέσα….

Στην πλατεία βρέθηκε το διασωστικό πυροσβεστικό όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, το οποίο μεταφέρει ειδικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό επί παραδείγματι, ανθρώπων μέσα σε αυτοκίνητα μετά από τροχαία δυστυχήματα.

Οι πυροσβέστες μας εξήγησαν μαζί με τους μαθητές πώς χρησιμοποιούνται όλα αυτά, όπως επίσης έγιναν και επιδείξεις χρήσης για παράδειγμα του φορείου το οποίο μεταφέρεται είτε με τα χέρια, είτε με σχοινιά κι άλλων μέσων που χρησιμοποιούνται για τη διάσωση των συνανθρώπων μας.

Από τη πλατεία πέρασαν και ενημερώθηκαν επίσης, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Κατσαγκόλης και η βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο δικτυακό τόπο των μαθητών του πρώτου γυμνασίου Αγίου Νικολάου.

https://kostaskatrinakis.wixsite.com/natural-disasters

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos