Ξεκινούν οι εργασίες του BEACHMED-eΗ 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος Πλαισίου BEACHMED-e : «Η στρατηγική διαχείριση της προστασίας των ακτών για μια βιώσιμη ανάπτυξη των παράλιων περιοχών της Μεσογείου» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας, φιλοξενείται στο Ηράκλειο στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2005, από την Περιφέρεια Κρήτης στο ξενοδοχείο «Αστόρια».

Στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης, συμμετέχουν οι εννέα εταίροι από τις ισάριθμες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης : η Περιφέρεια του Lazio , που είναι και η συντονίστρια του Προγράμματος, οι Περιφέρειες Toscana, Liguria, Emilia Romagna, Catalogne, Ανατολική Μακεδονία Θράκη και η Υπηρεσία Ναυτιλίας & Ναυσιπλοϊας από την Περιφέρεια Languedoc Roussillon καθώς και ο νομός Hιrault από την ίδια Περιφέρεια και η Περιφέρεια Κρήτης με το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας και τον ΟΑΝΑΚ.

Ενώ στις εργασίες τς 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης συμμετέχει και η εκπρόσωπος της Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος INTERREG IIIC SUD που εδρεύει στην Βαλένθια.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

  • Η παρουσίαση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIC από την Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος και οι συστάσεις της για την υλοποίηση του BEACHMED-e.
  • Η παρουσίαση των Στόχων και των Δράσεων κάθε Μέτρου του BEACHMED-e.
  • Λειτουργικές, οργανωτικές και διοικητικές λεπτομέρειες, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής Καθοδήγησης του Προγράμματος και στην εκκίνηση υλοποίησης των Δράσεων του.

Στόχος του όλου προγράμματος είναι η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της διάβρωσης των ακτών, που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι παράκτιες περιοχές των Μεσογειακών Περιφερειών αλλά και οι μέθοδοι και τα «εργαλεία», που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

INTERREG

Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos