Σύσκεψη παρεμπόριοΗ λειτουργία της αγοράς και η αντιμετώπιση του παραεμπορίου ήταν το θέμα υπηρεσιακής συνάντησης που οργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού, και του εκτελεστικού υπεύθυνου του συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) Δημήτρη Μπουλούκου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον γ.γ. Εμπορίου, ανέφερε ότι με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, και τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου, μπορεί να παταχθεί αποτελεσματικά η ‘μάστιγα’ του παραεμπορίου.

«Τουλάχιστον απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί με το παραεμπόριο και στο νησί μας, και θα πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό,  ποιες είναι οι πύλες εισόδου… των παράνομων αυτών εμπορευμάτων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην συνάντηση, συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Κώστας Λαμπρινός,  ο διευθυντής της δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Στρατής Δαγκωνάκης, διευθυντές και στελέχη των υπηρεσιών της αγοράς, όπως επίσης εκπρόσωποι  της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των εμπορικών συλλόγων του νησιού, των Επιμελητηρίων, και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Ο εκτελεστικός υπεύθυνος του συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) Δημήτρης Μπουλούκος ενημέρωσε για το νέο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την εύκολη και άμεση καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου.

«Η ρευστότητα της αγοράς για την εύρυθμη λειτουργία της, καθώς επίσης η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου είναι το μεγάλο στοίχημα. Με τους εμπλεκόμενους φορείς συζητάμε ακόμα για το θέμα λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές» ανέφερε ο γ.γ. Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός.

Παράλληλα τόνισε ότι «σκοπός είναι να έχουμε μια επιχειρηματικότητα που να λειτουργεί ανταγωνιστικά. Βεβαίως αυτό δεν είναι εύκολο στις σημερινές συνθήκες με την μειωμένη ζήτηση, με τον μειωμένο τζίρο, αλλά ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες στιγμές μπορεί και να αποδώσει ίσως και καλύτερα». {jcomments on}
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: