Ο Γιώργος Σουφλιάς παρουσιάζοντας τα σχέδια του αεροδρομίουΓια πολλοστή φορά, μετά πάσης επισημότητας, παρουσιάστηκαν οι μελέτες για το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κρήτης, το αεροδρόμιο Καστελίου, ένα αίτημα που καλά κρατεί πάνω από 20 χρόνια και πάνω του έχουν επενδύσει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις. Έτσι, τη Τρίτη (17/2), ο Υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Γιώργος Σουφλιάς, κάλεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ,  τους αρμόδιους φορείς, περιφερειάρχη, δήμαρχο Καστελίου και παρουσίασε τα σχέδια του Υπουργείου για το αεροδρόμιο το οποίο αυτή τη φορά έχει και ορίζοντα λειτουργίας: το 2014.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού, το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 1,2 εκατομμύρια €, χωρίς της απαλλοτριώσεις, ενώ  προβλέπονται και άλλα έργα σύνδεσης του αεροδρομίου με άλλα σημεία του νομού Ηρακλείου. Ο σχεδιασμός υπερκαλύπτει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας κατά τη περίοδο κατασκευής και 2.500 θέσεις εργασίας όταν αρχίσει να λειτουργεί. Βέβαια το αεροδρόμιο όπως έχει γίνει ήδη γνωστό θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέχρι το Μάιο και καλώς εχόντων των πραγμάτων και των διαδικασιών η κατασκευή θα αρχίσει μέχρι τέλος του έτους.

Ο Δήμαρχος Καστελίου δήλωσε με ευχαριστημένος για την εξέλιξη, αλλά τόνισε ότι δεν έχουν συμφωνηθεί τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη περιοχή.

Από τη πλευρά του το Πα.Σο.Κ. δια στόματος Γιάννη Μαγκριώτη σε ανακοίνωσης του αναφέρει: Ο κ. Σουφλιάς συνεχίζει την παράσταση προεκλογικών δημοπρατήσεων. Ακόμη ένα έργο, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κρήτης στο Καστέλι, αφού για πέντε χρόνια παρέμεινε σε απόλυτη ακινησία, τώρα και αυτό δημοπρατείται τον Μάιο. Αυτό τον Μάιο, θα δημοπρατηθούν τα περισσότερα έργα από όλα τα προηγούμενα χρόνια! Απορώ πώς θα φτάσουν οι μέρες του. Όλοι καταλαβαίνουν πως είναι ακόμη ένα πυροτέχνημα στην προεκλογική προετοιμασία της Ν.Δ, με ανείπωτο λαϊκισμό και υποσχέσεις «μιας χρήσης», χωρίς αντίκρισμα αλήθειας. Προφανώς και το Πα.Σο.Κ. ξεχνά ηθελημένα τις δικές του εξαγγελίες.

Μένει να δούμε εάν τελικά αυτή η εξαγγελία θα υλοποιηθεί για να αποκτήσει πλέον η Κρήτη ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, που θα μπορεί να στηρίξει πραγματικά τη κίνηση στο νησί, δεν θα κλείνει όταν φυσάει νοτιάς και δεν θα αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για τη γύρω περιοχή όπως το αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: