ΟΕΚΚύριοι Δήμαρχοι

Όπως γνωρίζετε  με την ψήφιση του νέου Μνημονίου, πέρα από το ότι οδηγείται η κοινωνία στην εξαθλίωση, πέρα του ότι ακυρώνονται βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων καταργούνται ταυτόχρονα και βασικές Κοινωνικές Δομές, όπως είναι οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Δύο υγιείς οργανισμοί που όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά αντίθετα, με τα χρήματα των εργαζομένων, παρέχουν βασικές κοινωνικές δραστηριότητες.

Με το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας θα πάψουν:

  • Να λειτουργούν 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί που χτίστηκαν και λειτουργούν με δικά μας λεφτά!! Και φιλοξενούν 2.500 παιδιά ελλήνων εργαζομένων, στηρίζοντας την εργαζόμενη μητέρα και οικογένεια.
  • Να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι και αυτές.
  • Να παίρνουν ανάσες ζωής και ανάπτυξης χιλιάδες επιχειρήσεις επισιτισμού, μέσω των εκδρομικών προγραμμάτων.
  • Να διατίθενται δελτία θεατρικών παραστάσεων και κουπονιών για εκπτώσεις βιβλίων.

Με το κλείσιμο της Εργατικής Κατοικίας:

  • Μαζί με τον οργανισμό καταργείται η επιδότηση ενοικίου χιλιάδων οικογενειών, το κατασκευαστικό πρόγραμμα σε όλη την χώρα, καθώς και παροχή δανείων ανά έτος για αγορά κι επισκευή κατοικίας.

Οι επιπτώσεις στην κοινωνία είναι δραματικές.

  • Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον « αέρα » βρίσκονται 85.000 δάνεια του προγράμματος μέσω των τραπεζών αφού θα διακοπεί η επιδότηση από τον Οργανισμό.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν καταστάσεις «μπανανίας», σε μία χώρα που θέλει να επικαλείται ως Ευρωπαϊκή.

Στόχος όλων των παραπάνω είναι: Τα αποθεματικά των παραπάνω οργανισμών τα οποία είναι δικά μας χρήματα, να χαριστούν προς όφελος των δανειστών.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία από τα Δημοτικά σας Συμβούλια τόσο η καταδίκη του νέου μνημονίου καθώς και η άμεση παρέμβασή σας στους αρμόδιους (υπουργούς, βουλευτές) για να μην καταργηθούν οι δύο αυτοί Οργανισμοί και να συνεχίσουν να προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο στα φτωχά, λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Εμμ. Πεπόνης                                             Εμμ. Κοκολάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos