emab2011_posterΑπό την ίδρυσή του, το 2003, η πορεία του Παραρτήματος Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης βασίζεται στη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού του προς την κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης της δουλειάς που γίνεται στα δύο Τμήματα του Παραρτήματος (Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής και Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & Πληροφοριακών Συστημάτων), της βελτίωσης της επίδοσης των φοιτητών μας και της ανάδειξης των δυνατοτήτων του τόπου που μας φιλοξενεί. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς μας, με υπερηφάνεια ανακοινώνομε τη φιλοξενία και διοργάνωση του 4ου Συνεδρίου της Ευρωμεσογειακής Επιχειρηματικής Ακαδημίας (EuroMed Academy of Business – ΕΜΑΒ), με γενικό τίτλο Προκλήσεις Επιχειρηματικής Έρευνας σε Περίοδο Αναταραχής (Business Research Challenges in a Turbulent Era). Το συνέδριο θα γίνει στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2011, στην Ελούντα (http://emab2011.teicrete.gr/).

 

Tο συνέδριο ξεκίνησε από τη Μασσαλία το 2008 και ακολούθησαν το Salerno το 2009, η Λευκωσία το 2010 και τώρα, το 2011, η Ελούντα. Στη διάρκεια της πορείας του έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα στον τομέα του στην ευρύτερη περιοχή, και πέραν αυτής. Συμμετέχουν εκατοντάδες επιστήμονες κύρους από κορυφαία πανεπιστήμια και υψηλού επιπέδου επιχειρηματικά στελέχη απ’ όλο τον κόσμο, ενώ πολλές από τις εργασίες που παρουσιάζονται συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της, σχετικής με την επιχειρηματική πρακτική, γνώσης. Ενδεικτική είναι η ένταξη των πρακτικών του συνεδρίου στο Conference Proceedings Citation Index του Web of Science. Η διάκριση αυτή δίνεται μόνο στα πιο σημαντικά επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια στον κόσμο.

Ειδικά για το συνέδριο της Ελούντας, μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή άνω των 180 συνέδρων πολλοί εκ των οποίων θα έλθουν μαζί με τις οικογένειές τους. Με δεδομένο το status που διαθέτουν (καθηγητές πανεπιστημίων, ανώτερα στελέχη εταιρειών κλπ) θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν τον πυρήνα μιας σημαντικής προώθησης για το Τμήμα και το Ίδρυμά μας αλλά και τον τόπο που μας φιλοξενεί και τις δυνατότητές του. Επιπρόσθετα, υπάρχει ήδη έντονη διαφήμιση του συνεδρίου σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιχειρήσεις στην ευρύτερη Ευρωμεσογειακή περιοχή και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η πρόσκληση υποβολής εργασιών (Call for Papers) έχει διανεμηθεί σε περισσότερα από 20.000 ακαδημαϊκά και επιχειρηματικά στελέχη ανά τον κόσμο και έχει αναρτηθεί σε πλήθος σχετικών ιστοτόπων. Αναμένονται σύνεδροι από όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και από τις ΗΠΑ, Νότια Αφρική, Ινδία, Πακιστάν, Μαλαισία, Μπανγκλαντές και Αυστραλία.

To Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Έρευνας (EuroMed Research Business Institute – EMRBI), με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου, έχει ως πεδίο δράσης την ευρύτερη Ευρωμεσογειακή περιοχή και δημιουργήθηκε με σκοπό να προάγει και να διαδώσει την επιχειρηματική γνώση και πρακτική μέσα από έρευνα καθώς και μέσα από αλληλεπίδραση και συνεργασία της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα. Επιδίωξη του Ινστιτούτου είναι η δημιουργία ενός συνεχώς επικαιροποιούμενου γνωσιακού υπόβαθρου αναδυόμενων επιχειρηματικών πρακτικών. Προς την κατεύθυνση αυτή ενθαρρύνει συνθήκες διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών και υποστηρίζει την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή αριστεία. Μέσω της προώθησης της συνεννόησης και της αλληλοκατανόησης, το EMRBI συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία συνθηκών ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος όλων των λαών της περιοχής.

Το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει ένα πολύ πυκνό δίκτυο στην ευρύτερη Ευρωμεσογειακή περιοχή που περιλαμβάνει εκατοντάδες Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, Ερευνητικά Κέντρα, Ακαδημαϊκό Προσωπικό και Επιχειρηματικά Στελέχη. Η λειτουργία και δραστηριότητα των Εθνικών Παραρτημάτων (Country Directorships) υποστηρίζεται από ισχυρά εθνικά ακαδημαϊκά δίκτυα. Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη δυναμική επέκτασης της επιρροής του και πέραν των ορίων της Ευρωμεσογειακής Περιοχής. Η παρουσία του EMRBI σε χώρες όπως: οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Πακιστάν, η Μαλαισία, η Ινδία και το Μπανγκλαντές είναι επίσης σημαντική.

Για την επιτυχία των σκοπών του συνεδρίου έχουν συνεισφέρει οικονομικά (αλλά και με άλλους τρόπους) ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα η Δημοτική Κοινότητα Ελούντας, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και ο συνεταιρισμός Κριτσάς. Μια σειρά διεθνών χορηγών έχουν επίσης προσφέρει σημαντική βοήθεια επιβεβαιώνοντας τη σημασία του συνεδρίου σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα έχουν προσφέρει βοήθεια: το Ελβετικό Πανεπιστήμιο Les Roches-Gruyère, University of Applied Sciences (LRG-UAS), η ΕυρωΜεσογειαή ένωση Επιμελητηρίων Euro-Mediterranean Trade, Distribution and Services Initiative (Euro-Med TDS), ο διεθνής εκδοτικός οίκος Emerald Group Publishing Limited, και η εταιρεία τεχνολογίας MTN Cyprus. Ευχαριστούμε τους παραπάνω οργανισμούς για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους κους Κουνενάκη, Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και Καστρινάκη, Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον κο Βαγγέλη Μαυρικάκη, Πρόεδρο του Κοινοτικού Διαμερίσματος Ελούντας και τον κο Νίκο Ζαχαριάδη, Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Κριτσάς για την πολύτιμή βοήθειά τους. Επίσης ευχαριστούμε τους κους Περάκη, Δ/ντή Κεντρικού Καταστήματος Ηρακλείου ΕΤΕ και Γιαλεσάκη Δ/ντή Κεντρικού Καταστήματος Ηρακλείου ΑΤΕ.

Κεντρικός ομιλητής (Keynote Speaker) θα είναι ο καθηγητής Luigi Troianni γενικός Γραμματέας του οργανισμού Euro-Med TDS (Euro-Mediterranean Trade, Distribution and Services Initiative).

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: