Καθαρή ΔευτέραΜετά την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, τη Κυριακή της Τυρινής, έρχεται η Καθαρή ή Καθαρά Δευτέρα. Αρχή της αγίας και μεγάλης (τε)σσαρακοστής. Την ημέρα αυτή, ο λαός μας έχει συνδέσει με την εξοχή, τα νηστίσιμα εδέσματα, την απόδραση στις πατρογονικές εστίες, το πέταγμα του χαρταετού, γλέντι και χορό, με τη συνέχεια έως και τη Κυριακή του Πάσχα να θεωρείται περίοδος εσωστρέφειας και ηρεμίας, θεωρητικά τουλάχιστον με όσα μας διδάσκει η χριστιανική θρησκεία.

Μικρές και μεγάλες συλλογικότητες, όσο και δήμοι, προετοιμάζουν για την ημέρα, εκδηλώσεις. Ο καιρός αυτή τη Δευτέρα προβλέπεται βροχερός στη Κρήτη, οπότε…..μάλλον μέσα…….

 

Ο προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης σας καλεί τη Καθαρά Δευτέρα στη Μυρσίνη

Φέτος την Καθαρά Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014,
θα αποχαιρετήσουμε τις Απόκριες
και θα υποδεχτούμε τη Σαρακοστή

σε μια γιορτή στη Φάμπρικα, μέσα και όξω.
Η μάζωξη θα περιλαμβάνει δράσεις και αντιδράσεις,
αποκριάτικα και σαρακοστιανά και
…ότι βρέξει ας κατεβάσει.

Σας περιμένουμε!

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μέσα Λακωνίων σας καλεί στη γιορτή του τη Καθαρή Δευτέρα μετά τις 11:00 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στα Φλαμουριανά.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ελούντας με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου, διοργανώνουν τη Καθαρή Δευτέρα γιορτή στο κανάλι της Ελούντας με ζωντανή μουσική και νηστήσιμα.

Ο Πολιτιστικός φυσιολατρικός σύλλογος Ανατολής σας προσκαλούν στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας μετά τις 11 το πρωί, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, με Κρητική μουσική και Σαρακοστιανά.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: