Από τη συνέντευξηΤα αποτελέσματα της επένδυσης, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η Coca-Cola Τρία Έψιλον σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2007, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Πρόκειται για την ανέγερση μίας νέας υπερσύγχρονης μονάδας, σε χώρο που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου. Στόχος της νέας μονάδας είναι η ανταπόκριση στις αναπτυσσόμενες ανάγκες της τοπικής αγοράς και στις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, των Δωδεκανσων και των Νότιων Κυκλάδων.

Το νέο εργοστάσιο θα αποτελέσει την κύρια μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και άλλων τοπικών προϊόντων, καθώς και εμπορίας όλων των προϊόντων της εταιρίας στην Κρήτη και στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε, ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, δήλωσε: «Πρόκειται για μία στιγμή εξέχουσας σημασίας στην επιχειρηματική πορεία της εταιρίας μας στην Ελλάδα. Μτά την απόκτηση της «Κρητικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως Α.Ε.» και την ανέγερση, το 2002, της μονάδας εμφιάλωσης νερού στα Μάλια, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, σήμερα ολοκληρώνεται μία ακόμη σημαντική επένδυση της εταιρίας μας στην περιοχή της Κρήτης. Για μία ακόμα φορά, η Coca-Cola Τρία Έιλον επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια στρατηγική της συνεχούς ανάπτυξης, της επιτυχημένης πορείας και της ουσιαστικής συμβολής στην επιχειρηματική και οικονομική ζωή όχι μόνο της Κρήτης, αλλά της Ελλάδας, γενικότερα. Οι εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν έκταση 52,040 τ.μ². και διαθέτουν τρις πλήρως καθετοποιημένες γραμμές για την παραγωγή αναψυκτικών (γυάλινη συσκευασία 250 ml, πλαστική φιάλη PET 1.5 lt και 500 ml και POST MIX 9 και 18lt), καθώς επίσης και μία γραμμή παραγωγής/ εγκυτίωσης μεταλλικών κουτιών 330 ml. Eπίσης, λειτουργεί γραμμή παραγωγής πλαστικών φιαλών PET, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την εγκατάσταση μίας ακόμη γραμμής χωρίς την ανάγκη κτιριακής επέκτασης».
Ο κ. Γιώργος Ζαμπετάκης, Supply Chain Director της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του νέου εργοστασίου, τονίζοντας ότι «Η νέα μονάδα κατασκευάστηκε με τις υψηλότερες προδιαγραφές και θα λειτουργεί σύμφωνα με τις διαδικασίες μας για τη διασφάλιση της ποιότητας, της περιβαλλοντικής διαχείρισης και της υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το εργοστάσιο – όπως και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις μας στην Ελλάδα – είναι πιστοποιημένο με τα Διεθνή Πρότυπα για την Ποιότητα, για την Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση και για την Υγιεινή και Ασφάλεια, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης LloydΆs».

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον σήμερα δραστηιοποιείται στην Κρήτη με δύο εργοστασιακές εγκαταστάσεις, εκ των οποίων η πρώτη βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου και παράγει αναψυκτικά και η δεύτερη στα Μάλια και εμφιαλώνει το τοπικό νερό Λύττος. Στο πλαίσιο της λειτουργίας και δραστηριοποίησης της εταιρίας στην Κρήτη, απασχολύνται 200 άτομα και διατηρούνται συνεργασίες με πάνω από 200 εταιρίες τοπικών προμηθευτών και συνεργατών. Το ύψος των επενδύσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην περιοχή κατά την περίοδο 2000-2006 ανήλθε στα 28 εκ ευρώ.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε εν όψει των εγκαινίων της νέας μονάδας στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου το μεσημέρι της 2ας Φεβρουαρίου, από τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Στο διαδίκτυο:

www.coca-cola.gr
www.coca-cola.com

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: