ΒραβευθέντεςΤις ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 απένειμε τη Τετάρτη (1/12), σε ειδική τελετή στο Μουσείο Μπενάκη, η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Στην απονοή παραβρέθηκαν η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μαριέττα Γιαννάκου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος.

Για τρίτη συνεχή χρονιά εφέτος, η COSMOTE στηρίζει τους νέους της ελληνικής Περιφέρειας και σέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η θερμή ανταπόκριση των νέων στις ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE, όπως καταδεικνύουν οι πολυάριθμες αιτήσεις της φετινής περιόδου -οι οποίες, επισημαίνεται, είναι διπλάσιες σε αριθμό από εκείνες που συγκεντρώθηκν κατά το πρώτο έτος του προγράμματος- καθώς και η εξαιρετική πορεία των Υποτρόφων των δυο προηγούμενων ετών, στάθηκαν καθοριστικοί παράγοντες ώστε η COSMOTE να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το θεσμό των Υποτροφιών, αυξάνοντας σημαντικά το συνολικό αριθμό των Τιμητικών Διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δέκα Υπότροφοι που ανέδειξε η ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης -στην οποία συμμετέχει εφέτος και ο Ειδικός Γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αθανάσιος Κυριαζής- βραβεύτηκαν με το ποσό των 12.000 ευρώ ο καθένας. Επιπλέον, απονεμήθηκαν, σε επιλεγμένους υποψηφίους που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, είκοσι έξι Τιμητικές Διακρίσεις συνοδευόμενες η καθεμία από το ποσό των 1.000 ευρώ.

Συσκάκη - Γιαννάκου - ΜαρτιγόπουλοςΜετά το τέλος της εκδήλωσης, η Υπουργός Εθνικής Παιδείας κι Θρησκευμάτων, κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία βράβευσε τους Υποτρόφους, δήλωσε σχετικά: «Σε μια εποχή όπου η γνώση και η κατάκτησή της αποτελούν κρίσιμα ζητούμενα για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη, πρωτοβουλίες όπως το Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE, που υλοποιούνται με σνέπεια και υπευθυνότητα, αξίζουν όχι μόνο την προσοχή αλλά και την υποστήριξη όλων των Ελλήνων».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του: «Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE, οι οποίες απονμονται για τρίτη συνεχή χρονιά εφέτος, αναγνωρίζονται πλέον ως ένας σημαντικός θεσμός στον τομέα της Παιδείας. Η αναγνώριση αυτή και η μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμά μας αποτελούν σπουδαία επιβεβαίωση για την COSMOTE και ταυτόχρονα ουσιαστικό κίνητρο για να συνεχίσει αλλά και ν επεκτείνει την κοινωνική της δράση, δικαιώνοντας τις προσδοκίες όλων όσων την περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε ενεργά στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Η Παιδεία, θεμλιος λίθος αυτής της ανάπτυξης, είναι και θα παραμείνει βασική προτεραιότητα του κοινωνικού μας προγράμματος».

ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ COSMOTE 2004

Μαρία Συσκάκη

Νομός Λασιθίου

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική

Η απόφαση της να ασχοληθεί με τη «διάγνωση και θεραπεία ασθενειών», ήταν για τη Μαρία στόχος ζωής, καθώς από πολύ μικρή ήρθε αντιμέτωπη με την απώλεια της μητέρας της. Με προτερήματα την πειθαρχία, την εργατικότητα, την επιμονή και με άριστες επιδόσεις στο σχολείο, η Μαρία πέτυχε την εισαγωγή της στην πρώτη σχολή της προτίμησής της, το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Έχει ιδιαίτερη έφεση στις ξένες γλώσσες – μιλάει πολύ καλά αγγλικά και γερμανικά – μεγάλη θέληση για μάθηση, ενώ τη γοητεύουν οι απεριόριστες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Ευελπιστεί να συνεχίσει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο και φιλοδοξεί να εργαστεί στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ COSMOTE 2004

Μαρία Ροδανάκη
Νομός Λασιθίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Ιατρικής

Η θέλησή της να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, οι άριστες επιδόσεις της, η εργατικότητα και η μεθοδικότητά της, βοήθησαν τη Μαρία να εισαχθεί στην πρώτη σχολή της προτίμησής της. Οι φιλοδοξίες της δεν σταματούν με την εισαγωγή της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς μελλοντικά ευελπιστεί να ασχοληθεί με την έρευνα στο αντικείμενο της. «Η Μαρία α διαπρέψει στο χώρο της Ιατρικής» δηλώνουν οι καθηγητές της, σίγουροι για το λαμπρό μέλλον που διαγράφεται μπροστά της.

Σταυρούλα Φλουρή
Νομός Λασιθίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Πάντα τη γοήτευαν οι θετικές επιστήμες. Όταν μάλιστα ανακάλυψε και την προτίμησή της για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, η Σταυρούλα ήταν πλέον σίγουρη για την ακαδημαϊκή επιλογή της. Η απώλεια του πατέρα της την όπλισε με θάρρος και θέληση και παρά τις όποιες δυσκολίς, η Σταυρούλα κατάφερε να πραγματοποιήσει τους στόχους της και να εισαχθεί στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τελειώνοντας τις σπουδές της, επιθυμεί να προχωρήσει σε κάποιο μεταπτυχιακό στον κλάδο της Φυσικής Επιστήμης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: