αρχική taxisnetΚύριοι,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για την ίδρυση Συντονιστικού Οργάνου Λογιστών Κρήτης.

Η ίδρυσή του ήταν υποχρεωτική και επιβεβλημένη λόγω της επιβολής των εξοντωτικών προστίμων του Ν. 4174/2013 (Ποινολόγιο).

 

Το συντονιστικό αυτό όργανο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία όλων των συλλόγων λογιστών κάθε νομού της Κρήτης, οι οποίοι ομόφωνα, αποφάσισαν ότι πρέπει να αντισταθούν στις διατάξεις του νέου Ποινολογίου το οποίο έχει ισχύ από την 1/1/2014, και οδηγεί μαθηματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, όχι στον συνετισμό τους ή την πάταξη της φοροδιαφυγής/εισφοροδιαφυγής αλλά αντίθετα, στο οριστικό κλείσιμό τους.

Η πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα στις ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση ή μη καταχώρηση φορολογικών στοιχείων, απόκρυψη φορολογητέας ύλης, πλαστά ή εικονικά στοιχεία κ.τ.λ.) και στις ουσιαστικές ασφαλιστικές και εργατικές παραβάσεις (π.χ. η διαπίστωση ανασφάλιστου εργαζομένου).

Σε καμία περίπτωση όμως δεν συμφωνούμε με την επιβολή αυστηρών έως και εξοντωτικών προστίμων, π.χ. σε περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων για μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα όταν δεν υπάρχει πρόθεση φοροαποφυγής.

Επίσης είμαστε αντίθετοι στην επιβολή του προστίμου ύψους 10.550 για κάθε ένα λάθος στις Ασφαλιστικές Περιοδικές Δηλώσεις που αφορούν εργαζομένους οι οποίοι έχουν προσληφθεί κανονικά, έχουν γίνει οι συμβάσεις και οι καταστάσεις προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας και κυρίως έχουν αναρτηθεί όλα αυτά στο ηλεκτρονικό σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας !!.

Κυρίως δεν συμφωνούμε σε εξοντωτικά πρόστιμα που αφορούν απλά σε λάθη, όταν οι Διοικήσεις της Χώρας μας έχουν προβεί στο παρελθόν σε χιλιάδες αβλεψίες και λάθη που οδήγησαν σε οικονομικά και κοινωνικά κόστη τεραστίου μεγέθους χωρίς να υποστούν απολύτως καμία τιμωρία.

Κύριοι,

Η δράση του Συντονιστικού μας Οργάνου έχει ως σκοπό την συντονισμένη αντίδραση όλων των συλλόγων του Νομού μας, με κοινές δράσεις σε κοινό τόπο και χρόνο.

Ήδη έχει αποφασισθεί την εβδομάδα αυτή να ενημερώσουν οι σύλλογοι λογιστών όλες τις επαγγελματικές οργανώσεις του κάθε νομού (Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια, Συλλόγοι κτ.λ.) σε Ενημερωτικές Ημερίδες για το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να επιφέρουν οι διατάξεις του Ν. 4174/2013 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος μας η παράλληλη κινητοποίηση και των Επαγγελματικών Οργανώσεων.

Επίσης σε συνεργασία με νομικούς αναζητούνται όλες οι νομικές αυτές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προστατευθούν αυτές οι επιχειρήσεις.

Τέλος στόχος του συντονιστικού οργάνου αποτελεί και η δημιουργία παράλληλων οργάνων σε κάθε περιφέρεια της Χώρας μας ώστε να συντονίζουν και να επιβλέπουν το θέμα.

Η δράση μας θα συνεχισθεί μέχρι να διορθωθεί ο Νόμος με σκοπό να πετύχουμε να επιβάλλονται οι αυστηρές ποινές μόνο για τις ουσιαστικές φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις, και να ακυρωθούν οι υπόλοιπες που επιβλήθηκαν.

Είναι προφανές ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, εάν επιβληθούν τα παραπάνω πρόστιμα, οι περισσότερες από αυτές θα διακόψουν τη λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα ανεργίας, που θα αποτελείται από ανθρώπους που συντηρούσαν, μέχρι χθες, από την επιχείρησή τους την οικογένεια τους.

Με τιμή

Για το Συντονιστικό Όργανο Λογιστών Κρήτης

(Εκπροσωπούνται το 100% των συλλόγων Λογιστών της Κρήτης)

1. Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Μεσσαράς

2. Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου

3. Σύλλογος Οικονομολόγων Ηρακλείου

4. Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ρεθύμνου

5. Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Λασιθίου

6. Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Φοροτεχνικών μελετητών Ν. Χανίων

7. Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χανίων

 

Η επιστολή απευθύνεται:

Πρωθυπουργό κ Σαμαρά.

Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα

Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη

Υπουργό Εργασίας κ .Βρουτση

Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου

 

Κοιν:

Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κυδωνάκη

Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών κ. Πανίδη.

Περιφερειακά Οικονομικά Επιμελητήρια Κρήτης

Περιφερειακά Εμπορικά Επιμελητήρια Κρήτης

Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Κρήτης

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: