από τη σύσκεψη«Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης στο Βόρειο Οδικό Άξονα, εξαντλείται στη συντήρησή του. Εάν το Υπουργείο θεωρεί  σημαντική ενίσχυση τα 350.000 ευρώ που πήραμε το 2012 για τη συντήρηση των 350 χιλιομέτρων, το αφήνω στην κρίση των πολιτών της Κρήτης». Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρου Καλογιάννη, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Παρ’ όλα αυτά- πρόσθεσε- εμείς δημοπρατήσαμε ένα τμήμα του ΒΟΑΚ 5 χιλιομέτρων από δικούς μας πόρους, για να γίνουν σ’ επικίνδυνα σημεία νέα ασφαλτικά και να τοποθετηθεί αντιολισθητικός τάπητας. Ήδη –είπε- η εργολαβία είναι σε εξέλιξη και έχουν γίνει τα πρώτα κομμάτια.

Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης η Περιφέρεια θα προχωρήσει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ. Μάλιστα σήμερα ο Περιφερειάρχης παρέστη σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης με στελέχη της «Εγνατίας Α. Ε.», η οποία έχει τη σχετική εντολή από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να μελετήσει την οδική ασφάλεια σε 200 χιλιόμετρα επαρχιακού δικτύου ανά Περιφερειακή Ενότητα.  Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες..

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη η Περιφέρεια Κρήτης χάρη στις μελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών της, έχει ήδη δημοπρατήσει έργα που αφορούν στην οδική ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου του νησιού. Μάλιστα το σύνολο των συγκεκριμένων έργων που θα δημοπρατηθούν έχει προϋπολογισμό 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεπώς -τόνισε ο Περιφερειάρχης- τα βάρος πέφτει πλέον στο ΒΟΑΚ, που δεν έχει καμία μελέτη αναβάθμισης της οδικής του ασφάλειας. «Γι’ αυτό και εμείς προτείναμε στην «Εγνατία Α Ε» στα πλαίσια της συνεργασίας  της με το Υπουργείο, παράλληλα με τις εκκρεμότητες του επαρχιακού δικτύου να εκπονήσει τη μελέτη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Αν η τελική απάντηση της «Εγνατίας Α Ε» είναι αρνητική για το ΒΟΑΚ, στο επόμενο κιόλας Περιφερειακό Συμβούλιο, θα εγκριθεί η αναγκαιότητα της μελέτης την οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης από ιδίους πόρους. Και στη συνέχεια- κατέληξε ο κ. Αρναουτάκης-θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε πόρους για να βελτιώσουμε κάποια σημεία ενός έργου, την αποκλειστική αρμοδιότητα υλοποίησης του οποίου, έχει το Υπουργείο. {jcomments on}
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: