Διαχρονικές οι ευθύνες στην Σητεία
επιστολή αντιδημάρχου μέλους του ΔΟΚΑΣ

Είναι αλήθεια πως ο ανατολικότερος δήμος του νησιού δικαίως παραπονιέται για το αναπτυξιακό του έλλειμμα. Όμως είναι επίσης αλήθεια ότι οι ευθύνες δεν ανήκουν αποκλειστικά στην κεντρική διοίκηση αλλά επιμερίζονται και σε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διοίκησαν τον δήμο της Σητείας.

Διαχρονικές οι ευθύνες στην Σητεία
επιστολή αντιδημάρχου μέλους του ΔΟΚΑΣ

Την σήμερον ημέρα που η δημοσιογραφική έρευνα έχει στην διάθεση της ψηφιακά εργαλεία που της επιτρέπουν να είναι πιο αποτελεσματική και πιο ουσιαστική – π.χ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εμείς δηλώνουμε  λάτρεις του παραδοσιακού ρεπορτάζ που βασίζεται πάντα στην ανθρώπινη διάσταση των γεγονότων αλλά όχι της ανθρωποφαγίας.

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο στάθηκε η συντονισμένη επίθεση των δημάρχων, νυν και πρώην, κατά «αγνώστων», «σκοτεινών», «άρρωστων», «διεστραμμένων» συμφερόντων ή πολιτών που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των δομών του δήμου Σητείας.

Στο προηγούμενο λοιπόν δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν αυτές ακριβώς οι ακραίες εκφράσεις από αιρετούς που θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αιρετοί έχουν καταδικαστεί για την υποκίνηση βίας κατά πολιτών. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ίσως τους πείσει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στην συνέχεια, η οποία προβλέπεται τεταμένη ενόψει των αυτοδιοίκητων εκλογών.

Είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο άρθρο μας ότι έχουμε στην διάθεση μας πληροφορίες που θα μοιραστούμε με το κοινό μας σύντομα, σύμφωνα με τις οποίες διενεργείται μια εις βάθος δικαστική και οικονομική έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει πριν αρκετό χρονικό διάστημα.

Έτσι λοιπόν για να μην προσπαθούν κάποιοι άκομψα να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, παρουσιάζουμε σήμερα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Διαχρονικές οι ευθύνες στην Σητεία
Δασονομείο Σητείας, Φοιτητική Λέσχη

Και μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η έρευνα δεν αφορά μονάχα ένα νομικό πρόσωπο του δήμου Σητείας, αλλά και τις μονομετοχικές εταιρείες και τους οργανισμούς του σήμερα και του χθες. Αν όσα έχουμε στην διάθεση μας ισχύουν, τότε το ΣΔΟΕ και όχι μόνον, μάλλον θα έχει πολύ δουλειά στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας για τα επόμενα χρόνια.

Και επειδή θα πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ας αφουγκραστούν οι φιλήσυχοι Σητειακοί πολίτες, φωνές όπως αυτή του Κυρίου Καρνιαδάκη ο οποίος κοσμεί με την παρουσία του το δημοτικό συμβούλιο της Σητείας.

Στην δική του τοποθέτηση διακρίνεται ένας στιβαρός λόγος που δεν χαρίζεται και δεν χαϊδεύει ώτα για ψηφοθηρικούς λόγους. Το παράδειγμα που έθεσε είναι η επιτομή του προβλήματος για την επόμενη ημέρα στην Σητεία.

Θέλουμε προβληματικές κτιριακές υποδομές όπως αυτές που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ή το πολύπαθο ΕΠΑΛ ή το ετοιμόρροπο κτήριο «Έλενα» ή το εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο ;

Κλείνοντας το σημερινό μας άρθρο θα θέσουμε προς τους αρμόδιους ερωτήματα που αφορούν διαχρονικά ζητήματα για την ασφάλεια των πολιτών, μιας και ακούστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι κατόπιν των ελέγχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπήρξαν σοβαρές ελλείψεις ή παραλείψεις .

Ελέγχθηκε η πυρασφάλεια και η προσβασιμότητα στο Δασονομείο Σητείας;

Ελέγχθηκε ο φάκελος της Πυρασφάλειας για το εστιατόριο που εδράζει στο ισόγειο του Πολύκεντρου και σιτίζονται καθημερινά οι φοιτητές και οι καθηγητές τους;

Διαχρονικές οι ευθύνες στην Σητεία
η έξοδος κινδύνου του Πολύκεντρου

Ελέγχθηκε η έξοδος κινδύνου της κινηματογραφικής αίθουσας του Πολύκεντρου που είναι στριμωγμένη πίσω από την θεατρική σκηνή;

Και είναι ασφαλώς πολλές οι ερωτήσεις που μπορούμε να θέσουμε αλλά θα αρκεστούμε σε αυτές για την ώρα.

Άλλωστε αν όλα έχουν γίνει σύννομα και σωστά, ποιος τότε ο λόγος για τόση ένταση και φασαρία ;

Εμείς πάντως έχουμε επισημάνει εξ αρχής ότι αυτή η υπόθεση είναι μεγάλη και θα μας απασχολεί για πάρα πάρα πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε υπομονή και ψυχραιμία προς κάθε κατεύθυνση.

Κάλο Μήνα.

Σχετικά:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos