Ηράκλειο – Ρέθυμνο, 11 – 13 Ιουλίου 2013

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου και Ρεθύμνης, διοργανώνουν Περιφερειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο στις 11, 12 και 13 Ιουλίου 2013, με θέμα ” Η Ευρωπαϊκή πρόταση για Γαλάζια Ανάπτυξη – Οι προοπτικές για την Κρήτη”.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας των πολιτών σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα για τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητές της, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Την Πέμπτη, 11 Ιουλίου και ώρα 11:00 – 13:00 θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας) ενημερωτικό σεμινάριο για τους δημοσιογράφους του Τοπικού και Περιφερειακού Τύπου και των ΜΜΕ με θέμα: “Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία”. Το σεμινάριο υποστηρίζεται από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και σκοπός του είναι αφενός, η εξοικείωση των δημοσιογράφων με επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και αφετέρου, η ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Τύπο και τα ΜΜΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, και την Εκπρόσωπο Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Χριστίνα Καραϊτιδη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκος Κορτέσης, και η Αντιπρόεδρος, Κατερίνα Μηναδάκη. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου και ώρα 17:30 θα λάβει χώρα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 – Διάλογος με τους Πολίτες για το Μέλλον της Ευρώπης με θέμα: “Η Ευρωπαϊκή πρόταση για Γαλάζια Ανάπτυξη – Οι προοπτικές για την Κρήτη”. Η Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, και το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρος Δανέλλης θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στο “Σπίτι του Πολιτισμού” (Βερνάδου 8, Παλιά Πόλη), υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης, συνάντηση των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρου Δανέλλη και Νίκου Χρυσόγελου και στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους αρμόδιους φορείς, τις περιφερειακές και τοπικές Αρχές, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις πολιτών, τα ΜΜΕ, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Την εκδήλωση θα προλογίσουν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: