ο δήμαρχος μαζί με τις γυναίκες που τιμήθηκανΠολλά  χαμόγελα ικανοποίησης και ενθουσιασμού πλαισίωσαν την εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Μακρύ Γιαλού, το Σάββατο 7 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Πρωταγωνίστριες τις εκδήλωσης ήταν γυναίκες που διακρίνονται  για τη συμβολή και την προσφορά τους στην  πρόοδο του τόπου και στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης  και παράλληλα  κάποιες από αυτές που      ξεχώρισαν στον  τομέα των γραμμάτων και της επιστήμης  και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό για τη βελτίωση της καθημερινότητας σε βασικούς τομείς, όπως  η υγεία και η παιδεία.

Συγκεκριμένα 17 γυναίκες και η ομάδα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν αυτές που για φέτος επιλέχθηκαν να τιμηθούν. Η κα. Μαρία Παπαδάκη, η κα. Μαρία Τσιρακάκη, η κα. Ελένη Δραγατάκη, η κα.Δέσποινα Σαραντώνη, η κα. Ερμιόνη Κοντολαιμάκη, η κα. Ασπασία Καναβάκη-Παπαδάκη,  η κα. Στέλλα Ζαχαράκη, η κα. Κυριακή Αγγελάκη, η κα. Ειρήνη Αποστολάκη, η κα. Ρωξάνη Σωτηράκου, η κα. Μαρία Δασενάκη, η κα. Κατερίνα Ατζαράκη , η κα. Τασούλα Κουρμουλάκη, η κα. Ελευθερία Τσαμπανάκη, η κα. Ελένη Πετρουλάκη, η κα. Δέσποινα Παντελή, η κα. Άννα Θεοχαράκη, και οι κοπέλες που στελεχώνουν την ομάδα της Βοήθειας στο Σπίτι, Μαριάννα Χαραλαμπάκη, Μαρίνα Δαμουλάκη, Ειρήνη Καβάλου, Ευαγγελία Ψαράκη ήταν οι γυναίκες που πρωταγωνίστησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.  Παράλληλα μαζί με τις παραπάνω τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στις κυρίες της χορωδίας του Δήμου Νεαπόλεως, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση υπό τη διεύθυνση του μουσικού, Δημήτρη  Θραψανιώτη.
ο δήμαρχος Μακρύ Γιαλού με την Μαρία Παπαδάκη η οποία στα 91 της χρόνια γράφει ρίμες και προάγει τη παράδοσηΌπως τόνισε  ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας για να τιμήσουμε την προσφορά της γυναικείας παρουσίας και για  να αναλογιστούμε, να συνειδητοποιήσουμε και να αντιληφθούμε το σπουδαίο ρόλο που κάθε γυναίκα καλείται να παίξει  στο πλαίσιο μιας οργανωμένης κοινωνίας. Η Γυναίκα είναι από τη φύση της η έκφραση της αγάπης, της ομορφιάς, της στοργής, της κατανόησης  και της τρυφερότητας.
Προικισμένη με συναισθηματική νοημοσύνη, προσαρμοστικότητα,  δυνατότητα επικοινωνίας,  αλλά και απίστευτο   δυναμισμό και   αντοχή,  μπορεί  να   διαχειριστεί αποτελεσματικά   κάθε   ιδέα,  έργου  ή  κάθε κρίση.  Είναι μια πολυδύναμη  και πολυδιάστατη προσωπικότητα που αποτελεί πυρήνα εξέλιξης πολλών πραγμάτων.  Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στο Δήμο Μακρύ Γιαλού είναι αφιερωμένη σε  γυναίκες που έχουν να επιδείξουν  σημαντικό έργο για την πρόοδο αυτού του τόπου. Σε γυναίκες που αψήφησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους της εποχής τους και έθεσαν ως πρώτο τους στόχο το καλό του τόπου και των συνανθρώπων τους. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους παραβρίσκεστε απόψε εδώ καθώς και τον κ. Δημήτρη Θραψανιώτη που μας έκανε την τιμή να είναι απόψε κοντά μας με τη χορωδία του».
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: