Πρ. ΣΕΒΕ, Υφυ. Εξ. και Πρ. Συνδ. Εξαγ. ΚρήτηςΤην Τετάρτη 28 & Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έλαβαν χώρα στη Μόσχα η ελληνική επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της 5ης Μικτής Ελληνο-Ρωσικής Διυπουργικής Συνάντησης και το Ελληνο – ρωσικό επιχειρηματικό συνέδριο.
Συμμέτοχος στην προσπάθεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, με εκπρόσωπό του τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. ¶λκη Καλαμπόκη, έδωσε και πάλι το παρόν, θέλοντας να συμβάλλει και αυτός έμπρακτα στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικής εξαγωγικής παρουσίας στη ρωσική αγορά.
Τόσο οι επιχειρηματικές συναντήσεις όσο και το ελληνο – ρωσικό επιχειρηματικό συνέδριο που έγιναν στο Επιμελητήριο της Ρωσίας, απέβησαν καρποφόρες για τους Έλληνες, επιχειρηματίες, αφού κατάφεραν έτσι να γνωρίσουν από κοντά την τοπική αγορά, τις απαιτήσεις και τους πιθανούς περιορισμούς, καθώς επίσης και να έρθουν σε επαφή με άλλους επιχειρηματίες της Ρωσίας.
Από την ελληνική κυβέρνηση, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υπουργός γροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Φώλιας, καθώς επίσης και οι κύριοι Φουντουκάκος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ και ο κ. Α. Θωμόπολος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου HELEXPO. Το συντονισμό του Συνεδρίου είχε ο κ. Evgeni Primakov, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ρωσίας.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειές του, έχοντας πάντα σαν στόχο να αυξήσει την ισχύ του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου. Η επόμενη παρουσία του Συνδέσμου θα είναι στην μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου τροφίμων και ποτών, ANUGA 2005.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos