Ως είθισται, αρχές εκάστου έτους, το Επιμελητήριο Λασιθίου, τη Δευτέρα (12/2), έκοψε με κάθε επισημότητα τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2024.

Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, βρέθηκαν, οι δήμαρχοι του νομού, ο επικεφαλής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και μέλη της διοίκησης καθώς και επαγγελματίες από όλο το Λασίθι.

Τον αγιασμό και τη πίτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου Τίτος, για να ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, αναφέρθηκε στη κατάσταση του τόπου και στις προοπτικές του, ειδικά για τη διαφοροποίηση που θα επέλθει με τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι. Στο περιβάλλον του Επιμελητηρίου παράγεται η δημιουργία όπως είπαν και οι μετέπειτα ομιλητές.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν και ευχήθηκαν ο επικεφαλής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και οροπεδίου Λασιθίου και ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λυμπερίου.

Χαιρετισμοί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Τέλος απονεμήθηκαν τα επιχειρηματικά βραβεία για το 2023.

α) Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην ΣΥ.ΦΑ.Λ. ΑΕ

β) Προώθησης τουριστικού προϊόντος στην επιχείρηση Αγγελάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη

γ) Ανάπτυξης, προώθησης της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας στην επιχείρηση Θερμοκήπια Κρήτης ΑΒΕ

δ) Ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και περιβαλλοντική ευαισθησία στην επιχείρηση Astor AE, Βιοτεχνική εξαγωγική και τουριστική επιχείρηση

Οι μαθητές που ξεχώρισαν στις εξετάσεις και τιμώνται από το Επιμελητήριο, είναι οι:
Ιωάννης Μ. Μαχαιράς από την Ιεράπετρα, Ηλίας Άγγελος Ζωντανός από τον Άγιο Νικόλαο, Σωτηρία Σ. Καλαντζή από τη Σητεία και Νίκος Λουράκης από το Οροπέδιο Λασιθίου. Τα βραβεία και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά θα δοθούν από τους δημάρχους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos