η μεγάλη στιγμή για τη παιδείαΣε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα έγινε την 15η Νοεμβρίου 2013 στο Ηράκλειο, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητριών και μαθητών των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά η Eurobank.

 

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» πραγματοποιείται φέτος για 11η χρονιά και μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 13.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Εισερχόμενο στη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, πέρα από τις αντιξοότητες της συγκυρίας, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία, όπως και με τους πελάτες και συνεργάτες της.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Νικόλαος Γυαλιτάκης Αντιδήμαρχος Ηρακελείου, ο Μάνθος Πολιτάκης Αντιδήμαρχος Αρχανών-Αστερουσιών, ο Γεώργιος Περικλαδάκης, Προϊστάμενος Επιστημονικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κρήτης καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Στο χαιρετισμό του, ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης συνεχάρη τα παιδιά αναφέροντας ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες δεν το έβαλαν κάτω και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ο Αντιδήμαρχος  Ηρακλείου κύριος Νικόλαος Γυαλιτάκης συνεχάρη θερμά την Eurobank για το κοινωνικό αυτό της έργο. Επίσης  εξέφρασε τα συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα για μια αισιόδοξη και αναπτυξιακή πορεία της ζωής των παιδιών τους.

Στη συνέχεια ο κύριος Γεώργιος Περικλαδάκης, Προϊστάμενος Επιστημονικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Kρήτης τόνισε ότι η βράβευση αυτή των παιδιών δίνει κίνητρο για την αριστεία και ευχήθηκε στους νέος σπουδαστές καλή επιτυχία στις σπουδές τους. Εξέφρασε επίσης τα συγχαρητήριά στους αριστεύσαντες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές Ηρακλείου κκ. Μανόλης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης καθώς και ο Βουλευτής Λασιθίου κύριος Ιωάννης Πλακιωτάκης. Ο κύριος  Μανόλης Κεφαλογιάννης συνεχάρη θερμά τα παιδιά για τις επιδόσεις τους καθώς και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ο κύριος Μάξιμος Σενετάκης εξέφρασε επίσης τα «συγχαρητήριά του στους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν η οποία τους οδήγησε σε αριστεία» και ο  Ιωάννης Πλακιωτάκης συνεχάρη τους «αριστούχους μαθητές που στις μέρες όπου οι αρχές και οι αξίες περνούν κρίση δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο αλλά διεκδίκησαν τα όνειρά τους μέσω των προσωπικών θυσιών  και προσπαθειών αλλά και τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς, που με τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους, συνέβαλαν στην επιτυχία των παιδιών».

Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ηρακλείου βραβεύθηκε το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού χάρη στην Αλεξάνδρα Βουΐδάσκη, στο Νομό Ρεθύμνης βραβεύθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου για τον Γιώργο Μανουσάκη στο Νομό Λασιθίου ξεχώρισε το Γενικό Λύκειο Σητείας χάρη στον Ιωάννη Ζαφρά και στο Νομό Χανιών το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων για την Όλτα Τσέτσα

Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός  Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Κρήτης κύριος Νικόλαος Φραγιαδάκης τόνισε ότι «για τη Eurobank η σημασία μιας πρωτοβουλίας αναδεικνύεται από τη στόχευσή της, αλλά και από τη διάρκειά της. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» μπαίνει φέτος στη δεύτερη δεκαετία της και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Στόχος μας είναι να μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ακόμα και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό, γιατί θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Αυτές είναι οι αρχές μας και διαπερνούν τόσο την επαγγελματική μας καθημερινότητα όσο και την αντίληψή μας για το χώρο της κοινωνικής μας ευθύνης».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων, καθώς και των αριστούχων των Νομών Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της Κρήτης έλαβαν οι εξής:

1

Εμμανουήλ

Αεράκης

1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου

2

Ελισάβετ

Αθανασάκη

Γενικό Λύκειο Τζερμιάδων

3

Κωνσταντίνος

Αλεξίου

3ο Γενικό Λύκειο Χανίων

4

Αικατερίνη

Αναστασιάδη

Καλλιτεχνικό  Σχολείο Ηρακλείου

5

Αλίκη

Αναστασιάδου

1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου “Καπετανάκειο”

6

Ειρήνη Χρυσοβαλάντη

Αντωνογιαννάκη

7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

7

Ελένη

Αποστολάκη

Γενικό Λύκειο Ασημίου

8

Βασιλική

Αρβανιτίδου – Ουσαντζοπούλου

Μουσικό  Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

9

Στυλιανή

Βενιεράκη

2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου

10

Κωνσταντίνος

Βερίγος

1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

11

Κορνηλία

Βήκα

6ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

12

Αλεξάνδρα

Βουΐδάσκη

Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού

13

Αικατερίνη

Γεωργιλάκη

1ο Γενικό Λύκειο Χανίων

14

Γεωργία

Γκουντουλιά

Γενικό Λύκειο Ν.Κυδωνίας

15

Ζωή

Δημητρουλάκη

Γενικό Λύκειο Σούδας

16

Αρετή

Δρακάκη

Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου

17

Ιωάννης

Ζαφράς

Γενικό Λύκειο Σητείας

18

Μελίνα

Θαλασσινάκη

Γενικό Λύκειο Μελεσών

19

Εμμανουήλ

Ιεραπετρίτης

Γενικό Λύκειο Νεαπόλεως

20

Εμμανουέλα

Καλαΐτζάκη

Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας

21

Μαρία

Κανακαράκη

Γενικό Λύκειο Χάρακα

22

Ειρήνη

Κανάκη

5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

23

Ευαγγελία

Κανετάκη

Γενικό Λύκειο Μαλίων

24

Μαρία

Καριώτογλου

Γενικό “Πυθαγόρειο” Λύκειο Σάμου

25

Ιωάννης

Καρνής

Γενικό Λύκειο Καλαμωτής

26

Αθανάσιος

Κατσιγιάννης

Γενικό “Πυθαγόρειο” Λύκειο Σάμου

27

Μελίνα – Βασιλική

Λουλάκη

Γενικό Λύκειο Βιάννου

28

Μαρίνα

Μαθιουδάκη

Γενικό Λύκειο Γουβών

29

Νικόλαος

Μαθιουδάκης

Γενικό Λύκειο Βουκολιών

30

Ευτύχιος

Μαθιουλάκης

Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου

31

Αριστείδης

Μακρυπόδης

Γενικό Λύκειο Γαζίου

32

Γεώργιος

Μανουσάκης

3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου

33

Άννα

Μανταδάκη

Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Επισκοπής

34

Ιωάννης

Μαρκάκης

8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

35

Αντώνιος

Μεταξάκης

10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

36

Ιωάννης

Μπάλλιας

11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

37

Ελένη

Μπατσίδη

Γενικό Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου

38

Ράιαν – Ρίτσαρντ

Μπόσλυ

Γενικό Λύκειο Πέτρας

39

Αικατερίνη

Μπριλάκη

Γενικό Λύκειο Πόμπιας

40

Όλγα

Νιώτη

3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

41

Χρυσή

Ντίνα

1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου

42

Άννα

Ντουντουνάκη

2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

43

Ιωάννα

Ξεκάλου

Πρότυπο Πειρ. Γεν. Λύκειο Πανεπιστ. Κρήτης

44

Ευαγγελία

Ξυδιάρη

Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κάσου

45

Γεωργία

Παναγιωτάκη

13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

46

Αγγελική

Παπαδάκη

Γενικό Λύκειο Κισάμου

47

Κωνσταντίνος

Παπαμανώλης

Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Θεοδωροπούλου”

48

Γεώργιος

Πατεράκης

Γενικό Λύκειο Επισκοπής

49

Ηλιάνα

Πεδιαδίτη

1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου

50

Χριστίνα

Πεντάρη

Γενικό Λύκειο Παλαιόχωρας

51

Χριστίνα – Μαρία

Περάκη

2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

52

Αγλαΐα

Πετρομιχελάκη

Γενικό Λύκειο Καστελλίου

53

Χριστίνα

Πολυχρονάκη

Γενικό Λύκειο Τυμπακίου

54

Αθηνά

Ρωσσίδου

2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου

55

Ελένη

Σιδεράκη

Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου

56

Αγαθούλα

Σταυρακάκη

Γενικό Λύκειο Σταυράκειο Ανωγείων

57

Βαρβάρα

Σταφυλάκη

Γενικό Λύκειο Αρχανών

58

Ιωάννα

Τζαγκαράκη

4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

59

Ιωάννης

Τζωρτζάκης

Παγκρήτιο Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

60

Ελευθέριος

Τσαλίκης

4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου

61

Όλτα

Τσέτσα

4ο Γενικό Λύκειο Χανίων

62

Ελπίδα

Φουκαράκη

2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

63

Διαμάντη

Φραγκιαδουλάκη

Γενικό Λύκειο Αγίων Δέκα

64

Αθηνά

Χαρτζουλάκη-Θάνου

Γενικό Λύκειο Ελ.Βενιζέλου

65

Γεώργιος

Χονδροζουμάκης

Γενικό Λύκειο Μοιρών

66

Μαρίνα

Χριστοδούλου

Γενικό Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos